המהפכה במזרח התיכון והשפעתה על הבורסה
לאחר המהפכה האזרחית במצריים גם אלג'יר לוב,דובאי, איחוד האמירויות הערביות ובעצם כמעט כל מדינה ערבית במזרח התיכון מטלטלות תחת הזעם והצטברות המשקעים של ההמון המקומי.
כמעט בכל מדינה במזרח התיכון מחכים בכליון עיניים ליום שבו רעידת האדמה תסתיים ותחול מהפכה. אין להסב את הגלגל לאחור. המהפכה החלה. משקיעים עצבניים משפיעים על הלך הרוחות בבורסה המקומית. כשם שההמון חסר מנוחה כך גם הבורסה תנודתית וכאחוזת תזזית מתנדנדת בין עליות לירידות. למרות המכנה המשותף של מרי בינלאומי כמעט בכל מדינה, הסממנים והאיתותים הם שונים וכמובן שההשלכות הכלכליות משתנות בהתאם לחוסן הפיננסי של המדינה .
לשם המחשה, עד כה בחודש פברואר חלה ירידה של יותר מ 4 אחוזים בהיקף העסקים בדובאי. למרות כי בדובאי לא חלה מהפכה ישירה זוהי דוגמה לאפקט הדומינו שהמזרח התיכון מצוי זו בשלב זה. במקרה של דובאי, ישנן חששות כי התסיסה עלולה לזלוג לאחת המדינות המאוכלסות ביותר של העולם הערבי הסמוכה, תוניסיה . אלא כך ובהתאם לזאת הפחד מפני סכנה מתפשטת כמו אש בשדה קוצים. ישנו חשש ממשי שבמידה ולא יוכלו לעצור את כדור השלג המתגלגל התאוששות כלכלית ברחבי האזור תהיה כמעט בלתי אפשרית.
מנהל קרנות בכיר בדובאי מגדיר את התופעה: "אין זה אפקט ההדבקה שבו המשקיעים חושבים ובכן זה הולך להתפשט ברחבי העולם הערבי אלא הפחד מן ההדבקה". במילים אחרות החשש הוא המדבק ולאו דווקא המהפכה.
לא מכבר הבורסה במצריים נותרה סגורה בגלל ההפגנות, הדבר היקשה על משקיעים למשוך את כספם ולהשקיע במקום אחר. יתרה מכך, הבורסות בדובאי , איחוד האמיריות וכו כוללות גם ניירות ערך ממצרים וחברות גדולות רבות משקיעות בשוק המצרי.
בין המפסידים הגדולים בדובאי ניתן למנות גם את חברת הנדל"ן Emaar נכסים, בונה המגדל הגבוה ביותר בעולם, אשר מנייתה צנחה 8.3 בבורסה בדובאי בפברואר. החברה השקיעה בנכסים רבים במצריים,תוניסיה ולוב וגם היא לא חסינה לתהפוכות בעולם הערבי. DP וורלד, מפעילת נמל גלובלית, צנחה ב-6.2 אחוזים במהלך פברואר. החשש מפני סגירת מעבר סואץ במצריים למעבר אוניות הניא את הסוחרים מלייבא או לייצא סחורות באזור.
למעשה, ההפגנות במצריים היו בעצם ליריית הפתיחה של שרשרת ירידות בבורסות ברחבי העולם הערבי. במהלך פברואר 2011 עד לכתיבת שורות אלה, המדד הראשי באבו דאבי צנח ב-3.7% המניות בכווית נחלשו ב -1.8%, מדד הביצועים בקטאר צנח בשלושה אחוזים. מניות ההון בעמאן ירדן גם נפלו, כולל הבנק הערבי, אשר מבוסס בירדן אך בעל סניפים במצרים הסמוכה.מניית הבנק הערבי השילה 3.6%.