בעבר,עניין הטיפוח וההשקעה בהופעה החיצונית היה שמור לנשים בלבד ואילו גבריםשהיו גנדרנים מדי, הושמו ללעג והשמצה. עם השנים והתקדמות המודרניזציה, גםגברים גילו את הכיף וההנאה של 'להיראות טוב' והחלו להשקיע בפרטי הופעהחיצונית שונים כגון בגדים, תסרוקות אך גם תכשיטים.
כבר במאה ה- 19 תכשיטים לגברהחלו להיות פופולאריים ומעבר לטבעות נישואים גברים החלו לחבב באופן מיוחדמאוד שעוני כיס. שעונים אלו היו מתוצרת של מותגים שונים, פעלו באמצעות קפיץבדרך כלל והגברים היו מתפארים בדיוק שלהם. שעונים אלו, מלבד היותם חפצינוי, העידו על הסטאטוס הכלכלי של בעליהם. שעונים מתוצרת של מותג נחשב העידועל מצב כלכלי אמיד וישנם שעונים שאף הועברו מאב לבן בשושלת המשפחתית.תמונות של נשות הגברים וילדיהם הוצבו מאחורי סוגר השעון ולכן תכשיטים אלה סימלו גם מצב משפחתי.
כיום, תכשיטים לגבר הם בעיקר חפצי נוי ויופי ואינם מוגבלים רק לשעונים אלא גם צמידים,שרשראות, טבעות וכו' כאשר תכשיט הגברים הנפוץ ביותר הוא כמובן טבעתהנישואין. תכשיטי הגברים עדיין יכולים להעיד על סטאטוס כלכלי ונדיר שתכשיטכלשהו עובר מאב לבנו, חוץ ממורשות משפחתיות ייחודיות (לא נפוץ בארץ).
בשונה מבחירת תכשיטים עבור אישה, בחירת תכשיטים לגבר ע"י הגברים היא יותר אימפולסיבית ומושפעת מהסביבה. בעוד אישה מסוגלתלהתלבט בחנות התכשיטים בין תכשיט זה או אחר במשך זמן רב, הרי גברים יושפעובקלות רבה יותר ממחמאות בת זוגם או המוכרת ועדיין ירגישו מסופקים מתכשיטםגם כאשר יגיעו הביתה.
בדומהלתכשיטים אשר עוצבו עבור נשים, גם על גברים לבחור את תכשיטם בקפידה הןמבחינת העיצוב והן מבחינת החומר ממנו עשוי התכשיט. גברים נוטים לעסוק יותרבחישובי עלות-תועלת וגם במקרה של בחירת תכשיט, זהו המקום לעשות זאת. חשובלהתעכב בחנות התכשיטים בשאלות כגון משקל התכשיט, דרגת הניקיון שלו והחומרממנו הוא עשוי ולהשוות נתונים אלו למחיר התכשיט.
חשוב להתאים את סוג התכשיט ומיקומו על הגוף לפעילות היום יומית של הגבר כך שיהיה שמיש ברוב שעות היום.