הדגל הלאומי - הדגל עוצב מחדש ב-1917 על ידי המלך ראמה ה-6 במטרה ליצור אחדות לאומית תאית, כאשר שלושת הצבעים ביחד מסמלים את אחדות האומה והוא נקרא טרירונג.
צבעי הדגל - אדום- מסמל את הלאום.
לבן- מסמל את הדת
וכחול- מסמל את המלוכה.
סמל תאילנד - בסמל מופיע גרואודה המסמל את הבודהיזם ואת ההינדואיזם.
לוח שנה – תאילנד מקדימה את המערב ב-543 שנה בלוח השנה התאילנדי, לפיו החל העידן המודרני עם לידתו של בודהה (ולא של ישו).
חגים ציבוריים -11 חגים ציבוריים קיימים בתאילנד:
1 בינואר - ראש השנה האזרחי.
11 בפברואר - יום הירח המלא- מאגה.
6 באפריל - יום שושלת צ'אקארי.
12-14 באפריל - ראש השנה התאי.
5 במאי - חג הכתרת המלך.
10 במאי - יום הירח המלא - ויסאקה.
8 ביולי - יום הירח המלא - אסאלה.
12 באוגוסט - יום הולדת המלכה.
23 באוקטובר - חג צ'אלאונגקורן.
5 בדצמבר - יום הולדת המלך.
31 בדצמבר - ערב ראש השנה האזרחי.
החגים הם סיבה טובה לבצע טיסה לתאילנד
בריאות - באופן כללי רמת הרפואה בבנגקוק הינה טובה מאוד. בבתי החולים פרטיים בערי השדה רמת הרפואה טובה, בבתי החולים הממשלתיים, בערי השדה הרמה הכללית- סבירה.
בכל בתי החולים קיים בית מרקחת. כמו כן, נמצאים בתי המרקחת במרכזים מסחריים וברחבי העיר. מומלץ להשתמש בשירותי בתי המרקחת בבתי החולים.
תרופות- רצוי להביא מהארץ תרופות לשלשולים, הקאות וכאבי ראש, תכשירים נגד יתושים, שמש וכו'. חשוב לפנות למרפאה למטיילים לפני הטיול, להתייעץ עם רופא המשפחה ולעשות ביטוח נסיעות לחו"ל שממשיך את הטיפול באירוע שקרה בחו"ל גם בארץ.-לא כל חברות הביטוח עושות זאת.
דואר ותקשורת - שירות הדואר התאי יעיל ואפשר למצוא בכל עיר בית דואר.
שעות פתיחה : יום ב' - ו' - 08.00-18.00 .
טלפונים: הקוד מחו"ל לתאילנד – 66.
הקוד מתאילנד לחו"ל - 001 .
בבנגקוק יש שרות טלפונים 24 שעות 7 ימים בשבוע. תעריפי הטלפון זולים יותר אחרי שעה 21.00 וזולים עוד יותר אחרי חצות.
כל הטלפונים הסלולאריים מן הארץ עובדים.
עיתונות וטלוויזיה- קיימים שני עיתונים יומיים בשפה האנגלית : בנגקוק פוסטBangkok Post , והאומה The Nation.
ערוצי טלוויזיה בשפה האנגלית: סי.אן.אן וסקאי במלונות הגדולים.
לבוש - מזג האוויר חם ולח כל השנה. רצוי להביא בגדים קלים ורחבים ולהסתפק בעליונית קלה אחת בלבד. ניתן ללכת בקפקפים בכל מקום.לא מומלץ בעיית זיהום.
תקציב יומי - לתייר בטיול מאורגן, ניתן להסתפק ב-25-30$ ליום, כולל מים וארוחה אחת .לתייר עצמאי- על פי העדפות.
עלויות יחסיות:
ארוחה זולה (בדוכני רחוב וכדומה): 2-4 דולרים, ארוחהסבירה במסעדה: 4-7 דולרים,
חדר זול:-3-15 דולרים, חדר ממוצע:- 15-60 דולר, במלון יקר:- 60 דולר ומעלה.
אשרת כניסה- אשרת ויזה לבעלי דרכון ישראלי לא נדרשת מראש, לשהייה של פחות מ-30 ימים במדינה.
אדם המעוניין לשהות במדינה למעלה מ-30 ימים יצטרך להצטייד באשרה מיוחדת מבעוד מועד באמצעות שגרירות תאילנד בישראל. יש להביא תמונת דרכון ו-180 ש"ח. ניתן למסור את הדרכון עד הצהרים ולקבלו למחרת. תחבורה - מערכת התחבורה הכוללת שדות תעופה,כבישים, מסילות ברזל ותחבורה ימית בתאילנד הינם המפותחים והנוחים ביותר מכל מדינות דרום מזרח אסיה.
שדות התעופה הקיימים בערים: בנגקוק (בינלאומי), אודון תאני, קהון קאן, נונג קאי, האט יאי, פוקט, קו סאמוי, קראבי, צ'ינג מאי (בינ"ל למזרח אסיה), צ'ינג ראי, אובון רצ'טאני, טראט, פאי, מה הונג סונג, הואה הין ורנונג.
כבישים- מערכת כבישים מהירה בין הערים השונות ברחבי המדינה אשר הופכים את הנסיעה למהירה ונוחה. שילוט באנגלית קיים לכל אורך הדרכים הראשיות ואף באזורי הכפרים.
רכבות- חברת הרכבות הלאומית של תאילנד מפעילה את רשת הרכבות ליעדים שונים ברחבי המדינה. קיימות שלוש דרגות של מחלקות נוסעים:
1. כיסא מרופד אישי לכל נוסע, שני נוסעים בספסל.
2. ספסל מרופד של 4 נוסעים בתא.
3. ספסל קשיח של 4 נוסעים בתא.
לצפון מזרח המדינה קיים קו מסילת ברזל מבנגקוק ועד נונג קאי. לצפון מערב המדינה קיים קו מסילת ברזל מבנגקוק ועד צ'ינג מאי. לדרום המדינה מבנגקוק ועד סנגאי קולוק. למזרח מבנגקוק עד אריניפרטאט.
מעבורת- בבנגקוק ניתן לקחת מעבורת על נהר הצ'או פראיה על מנת להימנע מפקקי התנועה של העיר.- מומלץ מאוד. בעזרת המעבורת ניתן להגיע לאתרי תיירות רבים ואף ישנן סירות מיוחדות לתיירים.
אוטובוס לתיירים – האוטובוסים בדרך כלל מסוג קומתיים מפוארים. בקומה התחתונה מאוכסנות המזוודות ובה גר הנהג ואף אשתו לעתים. בקומה העליונה – נוסעים התיירים. לחלק מן האוטובוסים רק דלת אחת.
אוטובוסים ציבוריים:קיימים שני סוגי אוטובוסים. סוג אחד הינו הממשלתי לרוב מיושן וללא מזגן. עלות נסיעה מאוד זולה כאשר כל העם נוסע בו, לא נעים ולעיתים גם מסריח.
סוג שני בעלות פרטית עלות נסיעה קצת יותר יקרה אולם ממוזג ואנשים יותר תרבותיים נוסעים בו.
הנהיגה בתאילנד מתנהלת בצד השמאלי של הכביש, אולם יש להיזהר מהנהגים התאים שלא תמיד שומרים על חוקי הנהיגה. הנסיעה באוטובוסים ורכבות זולה ופופולארית ביותר בתאילנד. בתוך העיר נהוג להתנייע בעזרת תלת אופנוע - טוקטוק ( TukTuk), ריקשות, משאיות פתוחות בעלי ספסלים מאחור ומוניות. ישנה אפשרות להשכיר אופנועים, קטנועים ומכוניות ברוב המקומות אולם לא מומלץ לנהוג בעיר בנגקוק. לנהיגה בתאילנד דרוש רישיון בינלאומי בר- תוקף. אפשר להגיע למקומות שונים ויפים ע"ישייט באוטובוס נהרות ולהימנע מהתחבורה המעיקה בעיר. זו דרך זולה וזמינה.
מכס - כדאי לקנות סיגריות ומשקאות חריפים בחנויות הפטורות ממכס. בתאילנד מוצרים אלו יקרים מאוד.
אין להוציא עתיקות וממצאים ארכיאולוגים מתחום המדינה, אלא אם קיבלתם אישור ממשלתי.
אסור בתכלית האיסור להכניס או להוציא סמים לסוגיהם , כולל נשק. העונש במקרים אלו כבד מאוד , כולל עונש מוות. בכל הקניות יש תוספת של 7% מע"מ.
ביטחון - הטיול בתאילנד בטוח למדי, המדינה יציבה ואין בה כל סכנה. רצוי מאוד שלא לטייל בגבול קמבודיה שזרוע מוקשים, מלכודות אדם ובשטח משוטטים שודדים חמרים מפעם לפעם.
בגבול בורמה יש להיזהר מקרבות הפורצים מעת לעת בין צבא הממשלה למורדים הבורמזים.
כמו כן ישנה סכנה ממבריחי האופיום במשולש הזהב בגבול תאילנד, בורמה וקמבודיה.
אין להתפתות בהעברת חבילה או מזוודה מחוץ לתאילנד. זהירות מכייסים בעיקר בבנגקוק.
תזכורת בנוגע למגבלות המכס בתאילנד - נוסעים רשאים להביא עימם לתוך תאילנד את הפריטים הבאים: 200 סיגריות או 250 גרם סיגרים או טבק, 1 ליטר משקה אלכוהול. נוסע העובר את המכסה המותרת על-פי החלטת שלטונות המכס של תאילנד צפוי לקנס הנע בין 500 - 700 דולר.
המאמר באדיבות מדריך הטיולים אלי ארוסי
קפה על החוף The beach caf