כונן תקליטורים הינו כונן הנמצא בכל מחשב בשנים האחרונות. בדרך כלל הכונן אינו מושך תשומת לב מיוחדת כאשר מרכיבים את המפרט למחשב החדש. יחד עם זאת כדאי לדעת מספר דברים על כונני התקליטורים טרם בחירתו של אחד.
הכוננים הקיימים היום בשוק הם כונני קומבו. כוננים אלה יודעים לבצע קריאה וכתיבה גם לתקליטורים רגילים וגם לתקליטורי DVD . תקליטורים אלה נושאים את הכיתוב DVD-RW . כוננים אלה מאפשרים גם כתיבה רב פעמית על המדיה המתאימה. מחירים של כוננים אלה הם מחירים זולים ונעים סביב ה - 100-150 שקלים.
סוג נוסף של כוננים הם כוננים חיצוניים. כוננים אלה מאפשרים חיבור פשוט למחשב מבחוץ. חיבור מתבצע באמצעות יציאת USB במחשב. ישנם מספר יתרונות לכוננים אלה. יתרון ראשון הוא בכך שהכוננים ניידים. ניתן להעביר את הכונן בין מחשבים שונים ללא כונן תקליטורים. יתרון נוסף הוא שכונן זה יכול להחליף את הכונן התקול, או חסרונו של כונן כזה במחשב הנייד. יתרון נוסף הוא בכך שיכול להיווצר מצב שהמחשב שלנו עמוס ואין לנו מקום במחשב לכונן הפנימי. במקרה כזה כונן חיצוני הוא הפתרון. כוננים כאלה הם כוננים יקרים יותר ועלותם היא סביב ה – 250-350 שקלים.
סוג אחרון של כוננים הוא כוננים המסוגלים לקרוא תקליטורים שנוצרו בטכנולוגיית Blu-Ray. טכנולוגיה זו שייכת לחברת Sony . זוהי טכנולוגיה חדשה לצריבה. החברה משווקת את הטכנולוגיה כטכנולוגיית העתיד. כמובן שכל הסרטים שיוצאים מבית Sony נצרבים בטכנולוגיה זו. אנשים שרוצים שהכונן שלהם יתמוך בטכנולוגיה זו יצטרכו לשלם עבורו סכום הנע בין 400-500 שקלים.
לסיכום, רוב הכוננים הבסיסיים יספקו את צרכים של כל אחד מאיתנו. כוננים יקרים יותר באים לענות על צרכים של קבוצות אוכלוסייה מצומצמות יחסית. העצה שבכל זאת ניתן לתת כאן, היא שכדאי להוסיף כמה עשרות בודדות של שקלים ולרכוש כונן מחברה ידועה. הסיבה לכך היא שכוננים של חברות עלומות יכולים לסבול מאי קריאה של כל הפורמטים, תקלות במהלך הצריבה וכדומה. תופעות כאלה הן תופעות מעצבנות ויכולות לגרור החלפה של הכונן.
אם יש צורך להחליף את הכונן חשוב להתייעץ עם טכנאי מחשבים, ברוב המקרים עדיף שהכונן יוחלף על ידי טכנאי מחשבים על מנת למנוע תקלות אפשריות של רכיבים אחרים. טכנאי מחשבים מקצועי ובעל ניסיון יוכל להחליף בקלות כונן פגום.