דולר-שקל: אכן גל הירידות שאופיין בשבוע המסחר שקדם לימי המסחר של שבוע שעבר הוכיחו שהבלימה שניכרה לא אכזבה. שבוע המסחר החולף אופיין ב"סווינג". השער בו נפתח שבוע המסחר הוא כמעט השער בו נסגר. גם בשלב זה, כמו בשבוע שעבר, התיקון עדיין נמצא בגבולות התיקון הטכני ואף הגיע כמעט עד לשלב המלא, ויחד עם זאת ניכרת מידה של סטייה באינדיקאטורים. לכן –בשלב זה מומלץ לסוחרים לטווח ארוך לבחון כניסה לשורט רק בפריצה מטה של שער 3.7900. לעומת זאת לגבי אפשרות לעסקה שורית – ניראה שגם לעת עתה עדיין מוקדם לדבר עליה.
יורו-דולר: כפי שנמסר בסקירה הקודמת גל העליות החדות שפקד את היורו זכה "למנוחה" והתחיל בשבוע המסחר החולף בירידות ומימושים עד שהמשיך הלאה מעלה בשני ימי המסחר האחרונים, כפי שהיה צפוי. גם עתה כל הסימנים מצביעים על כך שאין סיבה שלא נמשיך לראות את התנועה כלפי מעלה. המגמה הראשית הינה שורית, ניכרת פריצה של תבנית ההיפוך בכיוון העולה וגם במבט רחב אין סימנים המעידים כרגע על "התנגדות" של המטבע האמריקאי לכוחו של זה האירופאי. עם זאת, בימי המסחר הראשונים של השבוע הנוכחי בהחלט ניכרים סימנים המצביעים על היחלשות מסוימת בגל העליות ודווקא אפשרות לירידות בדרך, שוב, כלפי מעלה בהמשך. עדיין בשלב זה ניראה שהדרך מעלה זרועה בלא מעט פיפסים רווחיים.
סטרלינג-דולר: אין הרבה שינוי ממה שנמסר בסקירה הקודמת של טרם שבוע המסחר החולף. הכיוון העולה היה צפוי והוא בא לידי ביטוי בלא מעט פיפסים ריווחים. גם עתה כל הסימנים ממשיכים להצביע על המשך עליות צפויות של הפאונד למול עמיתו האמריקאי, מה גם שנפרץ קו הגבול במעלה הדשדוש שהיינו עדים לו מזה זמן רב. אולם בכל מקרה מומלץ שלא להיכנס לשאננות. גם תנועות חדות כלפי מעלה עשויות להשתנות בצמד דינמי זה ולכן רצוי להמשיך ולעקוב אחר פוזיציות הלונג שאנו לוקחים על עצמנו. במילים אחרות – הכיוון אמנם אכן שורי, אך יש להיות כל הזמן עם היד על הדופק, ובמיוחד כאשר השער מגיע לסביבות מחיר 1.6300, שם צפויה אתנחתא לפחות – לפרק זמן מה.
דולר-יין: הצמד מתכנס. בניתוח תמונת מצב בהיבט רחב ניכר שדווקא ישנם סימנים המעידים על אפשרות של התחדשות מגמת העלייה, ייתכן אפילו שבעוצמה יחסית, וכל זאת חרף הירידות להן היינו עדים כבר תקופה ארוכה יחסית. אולם בכל מקרה – מומלץ מאוד בשלב זה להיזהר. מדובר בצמד די "הפכפך" ולא תמיד צפוי. מה גם שכל איזור המחיר שבין 93.00-93.50 מהווה קו תמיכה חזק, בעוד שמאידך שאזור מחיר 99.20-99.70 מהווה קו התנגדות דומיננטי. שבירה של אחד משני כיוונים אלו עשוי להוביל למסקנה יותר ברורה באשר לכיוון הפוזיציה הרצוי.
דולר-קנדי: כפי שכבר דובר בסקירות הקודמות הכיוון הדובי הוא זה שנוכל לראות על הגרף. כך גם אכן השתקף בפועל. גם בשלב זה אין סיבה שלא להמשיך ולהצביע על המשך ירידות של הדולר. עם זאת, כפי שנמסר עוד בסקירה הקודמת, צפויה האטה מסוימת בהגיע המחיר לסביבות שער 1.0900, בו הוא נמצא פחות או יותר כעת. מדובר בקו התנגדות, המלווה גם בכמה סימנים שתומכים בכך מהאינדיקאטורים השונים. אולם ככל הנראה יהיה מדובר רק בפרק זמן מסוים בטרם ועד להתחדשות המשך גל הירידות הבא.
אוסטרלי-דולר: אכן הכיוון העולה היה צפוי, המשיך להיות צפוי, ובסופו של דבר סוחרי הלונג לא התאכזבו. כרגע אין סימנים המצביעים על כך שהכיוון אמור להשתנות, אולם הם כן מורים על אפשרות לגמרי סבירה שאנו נחווה מימושים שיבואו לידי ביטוי בירידות לזמן מה. הדבר נותן אותותיו גם באינדיקאטורים השונים, כמו גם בעובדה שהשער הגיע בשלב זה לנקודת התנגדות מחד, ומאידך לקו הבלימה של "גאן" מגל הירידות בחודש יולי אשתקד. לכן ניכר שסוחרי הטווחים הקצרים יוכלו ליהנות מרווחים בימים הקרובים מתוך "הסווינג" בו המחיר כנראה יתנהל, בעוד סוחרי הטווח הארוך ימתינו לפריצת שיאים חדשים שמעבר לזה שנקבע לאחרונה בשבוע המסחר החולף.
דולר-פרנק: הכיוון הדובי הצפוי מימש עצמו ופרץ גם את נקודות התמיכה. הסימנים מצביעים כרגע על אפשרות להאטה מסוימת בדרך להמשך ירידות צפויות – המומנטום קצת בירידה, וכמוהו גם מחזורי המסחר. אולם בשלב זה, כאמור, אין סימנים המצביעים דווקא על שינוי מגמה, אלא על המשך היחלשותו וירידות הערך של המטבע האמריקאי למול הפרנק השוויצרי.
הסקירה מבית פורקס פרוז
הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" www.maoffinance.co.il , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר במטבע חוץ בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.