עיצוב גרפי - המסלול שנותן לך הרבה יותר...
עיצוב גרפי מקיף אותנו בכל מקום ובכל עת, החל בתמונה ובטקסטים שאנחנו קוראים בעיתון הבוקר, דרך שלט החוצות שנגלה לעינינו בדרכים, האופן שבו נראה מסך המחשב ועמודי האינטרנט שאנחנו נחשפים אליהם בכל יום, הפרסומות, הבאנרים, האייקונים שהודעות הטקסט בטלפון הנייד, וכל מה שעוצב חזותית על ידי מעצב גרפי. עיצוב גרפי, או עיצוב תקשורת חזותית, הוא אחד מתחומי העיצוב המקצועי, ומהותו היא שילוב של טקסט ותמונה לשם העברתו של מסר.
מוצרי עיצוב גרפי
עיצוב גרפי נוגע לעיצובם של טקסטים מודפסים דוגמת עלונים, כרטיסי ביקור, עיתונים, כתבי עת, ספרים, וכן עיצוב של אריזות למוצרי הצריכה, עיצוב מוצרי פרסום, עיצוב שלטים, ועיצוב אמצעי התקשורת האלקטרונית שכולל עיצוב אתרי אינטרנט, עיצוב ממשקים לטלוויזיה, עיצוב ממשק המשתמש למערכות מידע, וידאו, אנימציה ועוד. בשל קיומה של קשת רחבה זו של תתי תחום תחת ענף זה של עיצוב גרפי, מעצבים גרפיים מוצאים עצמם עוסקים בתחומים השונים זה מזה, ונהנים מורסטיליות רבה בחיי היומיום בקריירה שלהם.
עיצוב גרפי : חוכמת המסר
מצד אחד, עיצוב גרפי הוא תחום שאיננו מוגבל למשמעויות ולהיבטים האסתטיים של המוצר או האובייקט, אלא מרחיב את עיסוקו למשמעות המסר ולאופן העברתו. אולם, מצד שני ואולי דווקא בשל כך, נראה כי בשוק העבודה בפועל עיצוב גרפי הוא תחום שהעוסק בו נענה לצרכיו של הנמען או של דורש העבודה, שמבקש לקבל לידיו מוצר שיעביר את המסר באופן שיהלום את צרכיו באופן הטוב ביותר. כך יוצא שפעמים רבות המעצב הגרפי מוצא עצמו מוגבל לתנאיו ולצרכיו של הלקוח.
עיצוב גרפי בן זמננו
עיצוב גרפי הוא מקצוע שמצריך מיומנות נרכשת, וזאת בנוסף לכישרון המולד, ליכולות האסתטיות, לרמת העניין ולנטיית הלב. רבים מהמעצבים הגרפיים הם מאיירים חובבים שהחליטו ליישם את כישרונם על מנת ליהנות מהצלחה עסקית ומעשית, אך כיום לא כל מעצב גרפי הוא אדם שציור ואיור הם תחביביו מילדות. הדבר מתאפשר לאנשים אלה במיוחד היום, בזכות הימצאותו של תחום זה של עיצוב גרפי בסביבה ממוחשבת. כך למשל, טכניקות רבות של עיצוב גרפי ניתנות ללימוד באופן שאיננו תלוי בניסיון אישי ואיננו כרוך בשימוש קודם ב"ידיים" ובכישורים ויזו-מוטוריים לצרכים של ציור ויישומים אסתטיים.
לימודי עיצוב גרפי
ישנם מסלולים רבים ללימוד המקצועות הנכללים תחת התחום של עיצוב גרפי, והדבר משתנה בהתאם לצורך, שכן המסלולים נבדלים זה מזה בהיקף הלימודים, בעומק המקצועי, בסוג תעודת הגמר וכך גם באופן ההשתלבות בשוק העבודה. בתי הספר הידועים והנפוצים כיום ללימוד עיצוב גרפי הם בצלאל, במגמת תקשורת חזותית; ויצו חיפה במגמת עיצוב גרפי הכוללת מסלול וידאו ואנימציה; המכון הטכנולוגי חולון מגמת עיצוב תקשורת חזותית הכוללת מסלול עיצוב למדיה המודפסת, למדיום המסכי ולמדיה אינטראקטיבית, ושנקר, במגמת תקשורת חזותית הכוללת מסלול איור ומסלול מדיה אינטראקטיבית.
לפרטים נוספים: קווים המכון לעיצוב ואדריכלות