כשתינוקות נולדים, במיוחד להורים בפעם הראשונה, כל הדאגות סביבם, מה לא עושים להתפתחות הנכונה של התינוקות? ספרים, סרטים, טיפת חלב והסבתות – כולם יכולים לתת עצות ועוד עצות מה מתאים לכל גיל, מתי התינוק צריך לחייך, כמה זמן להניק, מתי הוא צריך להתהפך, לצמוח שיניים, לזחול, לעמוד, ללכת, לאכול וכו'. אולם רוב השלבים הללו מתרחשים בחיים של התינוק באופן ספונטני עם או בלי תרגילים והמלצות של כל הסובבים. אך לעומת זאת, קיימים איןסוף אביזרים כדי להקל ולסייע על התפתחות התינוק וזאת ההורים צריכים לדאוג להתעדכן ולרכוש כל דבר בזמנו הנכון. פעם הורה שאל – ראיתי מכונות כאלו גדולות שהיו ניראות כמו ציוד למאפיות – עבור הילדים הכל מפלסטיק שעובד עם בטריה – האם זאת לא הגזמה מיותרת?
כיצד לדעת מה לקנות בכל גיל?
בגילאים הקטנים: מהלידה עד גיל שלושה חודשים התינוקות לא רואים במרחק כ"כ גדול ועוד לא יודעים לשלוט בידיים כדי לקחת משהו מסויים. ניתן להשכיב את התינוק באוניברסיטה שהיא מומלצת ומתאימה לתינוק מהלידה עד גיל שנה ויותר (כמובן, תלוי באיכות האוניברסיטה). כמו כן מכשירי ה"מובילי" עם שירים שמניחים אותם במיטת תינוק יכולים לשמח מאוד את התינוק. מומלץ לביא לתינוק ספרים כאלו מבד שעומדים שהוא יוכל להתחיל לשכב על הגב ולראות אותם לאט לאט, הם מאוד אוהבים להסתכל בתמונות.
מגיל ארבע חודשים/ חמישה חודשים: בשלב הזה בדרך כלל התינוק כבר מצליח להחזיק חפצים ביידיו אז ניתן להביא לו משחקים, בובות, כדורים קלים ללא פינותשיכולות לפגוע בו, ניתן להביא לו נשכנים.
מגיל חצי שנה: התינוק כבר בשלבים של ישיבה ללא צורך לתמיכה. אז אפשר להביא לו סל קל, אפשר להשיב את העגלה שלא תהיה במצב של שכיבה כל הזמן.
לאחר גיל השנה המשחקים הם אין סופיים, אפילו לפני שהתינוק מתחיל ללכת כבר קיימים משחקים מאוד גדולים כדי לקחת את תשומת הלב של הילד, כמו בתים עם מטבח, מכונת עוגיות, ציוד למאפיות, חדרים פנימיים. ירקות, מרדדת בצק להכנת האוכל – כאלו וכאלו משחקים שמנסים לדמות את חייהם של המבוגרים לעולמם של התינוקות.
ואכן לתשובת ההורה בתחילת המאמר – המשחקים האלו כמו שהדגמת מכונה לעוגיות של ציוד למאפיות שראית בחנות לילדים – היא לא פרט הכרי להתפתחותם של הילדים – אולם הם מועילות מאוד ומשמשות את האמהות שיכולות בזמן שילדים נהנים בתוך העולם של המאפיה, המטבח וכו', הן יכולות לנוח ולהתעסק בדברים אחרים ללא דאגות כלפי ילדם.