ארון זה אביזר שנמצא כמעט בכל חדר בבית: מטבח, חדר שינה, שירותים. הארונות עברו שינוי תדמיתי במהלך השנים.
אם בעבר הם נודעו במימדיהם העצומים, גובהם הרב והחזות הכבדה שלהם, כיום, מעצבים ארונות קלילים יותר, בקווים עגולים או רכים יותר עם חזות מעודנת וחלוקה פנימית יעילה שמתאימה מראש לצרכי בעל הבית. הדגש על נוחיות מחד, ואסטטיות מאידך, מאד שולט בארונות של ימינו.
כיום, מעצבי הארונות רוצים לתת לנו תחושה של מאה אחוז פינוק, פונקציונלית ויופי כשהם נגשים למלאכת העיצוב עבורינו. הרעיון שעומד מאחורי עיצוב פנימי של ארונות הוא: חלוקה פנימית נוחה וניצול מקסימאלי של השטח. צריך להחליט מראש האם מעדיפים שיהיו לאותו ארון מגירות חיצוניות או האם להתמקד בבניית ארון עם חלוקה פנימית, הכוללת מדפים ומגירות. ארון העומד בקריטריונים של יעילות צריך להכיל: מדפים, מגירות לבגדים ומגירות לנעליים. השטח העליון צריך להיות בעל דלתות פתיחה לשם אחסון של בגדים שלא לשימוש יומיומי, קולבים לתלייה ומראה על אחת הדלתות.
כדאי לבנות ארון מודולארי על מנת שניתן יהיה לשלוט בחלקים שמרכיבים אותו, לשחק בין המדפים ולתחום בעזרת המדפים שטח אחר כל פעם. כמו לדוגמא: הגבהת מדף אחד על חשבון מדף אחר, והקצאת מקום למקרה הצורך לערימות בגדים שעלו על גדותיהן. לכן חשוב שלארונות יהיו יותר חלקים זזים מאשר קבועים.
מספר הדלתות של ארון, לא תמיד משקף את גודלו. יכול להיות ארון גדול בעל שתי דלתות בלבד, אך בתוכן דלתות משנה ויכול להיות ארון באותו גודל בדיוק אך בעל שש דלתות, כאשר כל דלת פותחת חלק אחר בו. היתרון בדלתות רבות יותר, היא ההפרדה והתיחום שהן יוצרות בין חלקי אותו ארון, דבר המאפשר פתיחה ישירה לחלק המיועד.
כמו כן, בבואכם לקבוע דלת לארונות, אתם צריכים להחליט בין דלת ציר לדלת הזזה, הראשונה תופסת יותר מקום, אך גם נוחה יותר היות והיא תמיד נפתחת בקלות.
אחד החידושים הנחמדים בתחום הארונות הוא תליית גוף תאורה בארונות בגדים, דבר שמאד מקל על מציאת פרטי לבוש דקים ונחבאים וזאת היות שלרוב ארון הינו מקום חשוך.