אם אתם עומדים לרכוש ביטוח תרופות שלא בסל, בוודאי חשוב לכם שבעת הצורך לתרופות מסוג זה יהיה כיסוי בפוליסה. עסקתי כבר בנושא במאמרים קודמים, ובשל חשיבותו, מצאתי לנכון להרחיב אודותיו במאמר נוסף.
האם תקבלו פיצוי מהפוליסה על תרופה שנמצאת בסל לטיפול במחלה X, כשעליכם להשתמש בה לטיפול במחלה Y ?
מאת:דוד נתנאל, סוכן לביטוח בריאות
אמנם מדובר בתרופה שבסל, אבל לא לטיפול בבעיה שלכם. לכן , משרד הבריאות וקופת החולים לא יממנו אותה. אמחיש בעזרת דוגמא, דילמה זו:
עלותה של תרופת האבסטין, המשמשת לטיפול במחלת הסרטן, היא כ-50-60 אלף שקלים בחודש. תרופה זו נמצאת בסל התרופות לצורך טיפול בסרטן המעי הגס. כמו כן, ידוע שהתרופה מסייעת גם לטיפול בסרטן השד.
אם כן, משרד הבריאות וקופת החולים לא יממנו את התרופה אבסטין לטיפול בסרטן השד, מאחר והיא נמצאת בסל לצורך טיפול בסרטן המעי הגס.
השאלה הגדולה – האם פוליסת ביטוח תרופות תממן לכם את התרופה ?
כן!
טיפ:
לפני רכישת ביטוח בריאות תרופות שלא בסל (רלוונטי גם לאלו מבינכם שכבר מחזיקים בפוליסה שכזו) , מומלץ לבדוק היטב, האם הפוליסה מממנת תרופות הנמצאות בסל הבריאות, לשימוש בהתוויה שונה מהגדרתן בסל התרופות. האותיות הקטנות בעלות חשיבות מכרעת במקרה זה, שכן הן אלו הנותנות לפוליסה את תוקפה האמיתי במקרה בו יש צורך בהצלת חיים בעזרת תרופות מסוג זה.
במרכז לביטוח המשפחה, במסגרת תכנון הגנות משפחתי, אנו בודקים עבור לקוחותנו נושא ספציפי זה, לצד נושאים רבים שיש לבצע בכל הנוגע אליהם בדיקות באופן שוטף. כמו כן, אנו מעדכנים בהתאם לצורך את הלקוח ואת הפוליסה שלו וזאת על פי ההתפתחויות וההתרחשויות האחרונות בשוק.
ללקוחות ומצטרפים חדשים, אנו בודקים במסגרת פגישת ייעוץ חינמית, נושאים אלו, ואף נותנים המלצות לשיפור, עדכון , רענון ושדרוג הפוליסה או הפוליסות שברשות הלקוח.
למרבה הצער, רק כשהבריאות איננה תקינה, אנו מבינים עד כמה היא ראויה להערכה. ביטוח תרופות שאינן בסל יביא לכך שלא תהיו תלויים כלכלית ופיזית באישורי ועדת סל התרופות – ההמתנה לאישורים אלו עלולה לארוך זמן רב ויקר, שעשוי לפגוע בהחלמה שלכם.
המאמר פורסם לראשונה בבלוג של דוד נתנאל-המרכז לביטוח המשפחה -ביטוח מחלות קשות