כמה מהמחלות הקשות והשכיחות ביותר, כרוכות למרבה הצער בעלויות כבדות. אחת לשנה מתכנסת ועדת סל התרופות מטעם משרד הבריאות , לקבוע אלו תרופות תיכנסנה לסל התרופות ואלו תישארנה מחוצה לו. החלטה זו משמעותית עבור אותם חולים שיאלצו להתמודד עם עלויות יקרות באופן עצמאי. במקרה כזה ביטוח רפואי המעניק כיסוי לתרופות שאינן בסל התרופות יכול להיות לעזר משמעותי לחולה. אז מה חשוב לבדוק בפוליסה זו בכדי לדעת שהיא אכן תהיה יעילה בעת הצורך?
מובא ע"י דוד נתנאל,סוכן לביטוח בריאות
מאיפה בא הצורך בביטוח רפואי?
עלויות התרופות יכולות להגיע לעשרות אלפי שקלים בכל הנוגע למחלות קשות כמו סרטן, טרשת, שבץ ואחרות. תרופות חדישות יכולות לעלות בין 60-80 אלף שקל בחודש. מכאן בא הצורך לבטח את התרופות שלא בסל הבריאות במסגרת ביטוח רפואי.
מדוע חשוב לבדוק את הפוליסה?
ההתפתחות הטכנולוגית באה לידי ביטוי גם בכל הקשור לתרופות חדשות היוצאות ללא הרף לשוק, ובהתאם לכך משתנים אף הכיסויים הביטוחיים השונים. לכן חשוב לבדוק את הפוליסה ולעדכנה בהתאם להתפתחויות הטכנולוגיות, שמא יווצר מצב בו הפוליסה לא תספק כיסוי לבעיה רפואית.
לפניכם מספר טיפים שיסייעו לכם בבדיקת הפוליסה שלכם :
טיפ 1 : בדקו אם הפוליסה שלכם בנויה לפי רשימת התרופות
במסגרת הפוליסות הותיקות היתה רשימת תרופות שרק אותן ביטחה הפוליסה. בשל ההתחדשות המתמדת של התרופות השונות, חשוב לבדוק כי הפוליסה כוללת את כל התרופות שאינן בסל , שכן רשימה ספציפית של תרופות עלולה שלא להועיל לטווח הארוך.
טיפ 2: היקף הכיסוי של התרופות
כיום, כשעלות חודשית של תרופה יכולה להסתכם ב 80,000 ש"ח לחודש, כיסוי ביטוחי ישן עלול להספיק רק למספר חודשים. הפוליסות החדשות נעות מחמישה עד עשרה מיליון שקלים ומעניקות כיסוי ביטוחי שיכול להספיק לכמה שנים.
טיפ 3: בדיקת ההגדרה של התרופה בפוליסה
ברוב הפוליסות הישנות הגדרתה של תרופה היא – חומר כימי שנועד לטיפול במחלה.
בשנים האחרונות יצאו תרופות רבות , המורכבות מחומרים ביולוגיים, שמרפאות מחלות קשות. אם אתם מחזיקים בפוליסה ותיקה, לא יהיה לכם כיסוי עבור תרופות המורכבות מחומרים ביולוגיים. הפוליסות החדשות מגדירות תרופה גם כחומר ביולוגי וחשוב שתבדקו שזה כך גם אצלכם.
האזינו בלינק המצורף לדוד נתנאל מסביר על ביטוח בריאות ותרופות שאינן בסל התרופות.
המאמר פורסם לראשונה בבלוג של דוד נתנאל,סוכן לביטוח תרופות