עיצוב מוצר
הסתכלו סביבכם והביטו על המוצרים השונים שנתפסים בעיניכם, כל אחד ממוצרים אלו עבר תהליך של פיתוח ועיצוב על מנת להביא לתוצאה הסופית - זאת שעיניכם רואות כעת.
על מנת לבצע עיצוב מוצר יש צורך להיות מיומנים ולא די בכך שתהיו כשרונים על מנת להתקבל לעבודות בתחום אלא יש צורך ללמוד ולרכוש מקצועיות בעיצוב מוצר.
מעצב מוצר מיומן שרכש השכלה בארץ או בחו"ל, יוכל להשתלב מיד בסוף הלימודים בעבודות נחשקות בתעשיית העיצוב המסחרי שבהם תנאי העבודה מעולים, קצב ההתקדמות גדולה והשכר ההתחלתי גבוה ביחס למקצועות אחרים בשוק העבודה.
מה עושה מעצב מוצר ?
כשמעצב מוצר מקבל לידיו פרויקט עיצוב מסחרי של מוצר כלשהו, מוטלת עליו אחריות רבה ועבודה מדוקדקת הכרוכה בשעות רבות המועברות ב- סטודיו לעיצוב, שכן עליו לבצע סקר שוק רחב, לבצע סרטוטים וסקיצות, להיעזר בתוכנות הדמיה של תלת מימד שתציג את המוצר בצורה טובה ביותר שיכולה להיות, לבחון דגמים מתחרים שקיימים בשוק מאותו המוצר ועוד, עד שלבסוף הינו מביא את המוצר אותו הוא עיצב באופן תעשייתי להיות מושלם מבחינת הצבע, המרקם, הצלילים , דהיינו, ראוי להפצה לקהל הרחב.
אז איך ללמוד עיצוב מוצר בארץ?
לימודי עיצוב מוצר בארץ - שידועים בשם לימודי עיצוב תעשייתי, ניתנים כתואר ראשון במוסדות רבים הפזורים בכל רחבי הארץ, מצפון ועד דרום, ונמשכים 4 שנים.
תנאי הקבלה ללימודי עיצוב אינם נוקשים וכוללים: 12 שנות לימוד, תעודת בגרות מלאה, ראיון קבלה והצגת תיק עבודות אישי (ייתכנו עוד דרישות ותנאי קבלה שונים במוסדות מסוימים).
סטודיו לעיצוב הינו המקום שבו יתבצעו רוב שעות הלימודים וכמו כן סטודיו לעיצוב זה יהפוך לימים למקום עבודתו של מעצב המוצר.
שכר הלימוד של תואר ראשון בעיצוב מוצר / עיצוב תעשייתי משתנים בין מוסד לימודים אחד למשנהו ונעים בין 10,000-22,000 ₪ לשנת לימוד אחת.
התכנים הנלמדים במסלול לימודים לתואר ראשון רבים ובניהם: טכניקות עיצוב, מבוא לעיצוב מוצר, איך להעלות רעיונות עיצוב ועוד.
לפני המאה ה-19, תחום עיצוב מוצר/עיצוב תעשייתי לא היה מוכר כתחום אקדמאי ורוב העיצובים שנעשו היו מידיים כישרוניות אך לא מיומנות וממוקצעות בתחום. כיום בשל הטכנולוגיה המתקדמת והמודעות לחשיבות עיצוב מוצר, התמונה שונה לחלוטין ותחום עיצוב המוצר/העיצוב התעשייתי נעשה לתחום נלמד ומתפתח מאוד בכל רחבי העולם ומהווה כאבן שואבת בחברה העולמית.
עיצוב מוצר הינו מרכיב משמעותי וחיוני לכל חברה מסחרית קטנה/בינונית ו/או קטנה ואין להתעלם מעובדה משפיעה זו.