חפש מאמרים:
שלום אורח
23.12.2024
 
   
מאמרים בקטגוריות של:

   
 

להציע שלטון עצמי לפלסטינים-מאוחר מדיי

מאת: גרשון אקשטייןאקטואליה24/05/2009747 צפיות שתף בטוויטר |   שתף בפייסבוק

     להציע שלטון עצמי לפלסטינים-מאוחר מדיי

בעוד ארה"ב מנסה לקדם  מדינה פלסטינית, נתניהו הולך להציע להם שלטון עצמי . יש רב הסיכויים שהיא תיכשל ויגרם נזק למדינה. אמנם יש בהצעה זו תקדים לכך בהיסטוריה ,אך האם זה הזמן לחזור לנקודת ההתחלה?

מאת:גרשון אקשטיין

הקלחת המדינית רוחשת בעשייה, ראש הממשלה, נתניהו, מעודד מהבחירות האחרונות שנתנו רב לגוש הימין  מבשל הסדר מדיני אותו בכוונתו להציע לנשיא ארצות הברית, ברק אובמה ,שעיקריו  על פי הפרסומים בימים האחרונים בתקשורת הבסיס להצעתו, מתן שלטון עצמי לפלסטינים.

עקרונות ההסדר המוצע

הענקת שלטון עצמי לפלסטינים ביהודה ושומרון, הרעיון של שתי מדינות לשני עמים לא ניתן ליישום בעתיד הנראה לעין, ישראל מוכנה לחדש ללא דיחוי את המשא ומתן עם הרשות הפלסטינית.

אכן עדיין שקט במסדרונות הפוליטיקה,לגבי הצעתו החדשה של נתניהו, גוש השמאל והמרכז טרם הרים ראש והחל לומר את דברו, גם העולם עדיין שותק. כאשר אין מחלוקת על כך שהסדר המוצע על ידי נתניהו היה מתקבל בברכה על ידי כולם  אילו היה בכלל סיכוי שהפלסטינים, מדינות ערב והקהילה הבין לאומית היו מקבלים אותה בברכה,  אך בעצם העלאת ההצעה החדשה, ישנם  מספיק מוקשים וסיכון למדינת שראל כולל האפשרות של יצירת דעת קהל בין לאומית  עוינת למדינת ישראל והתנגשות עם ארה"ב ובכך לפגוע בביטחונה בעתיד הנראה לעין.

ושאלות הקשות טרם נשאלו למשל :איך תקבל זאת הקהילה הבין לאומית?מה יהיה גורל רצועת עזה  בהסדר ההצעה?,האם זו לא תהיה הסיבה לפריצת אינתיפדה שלישית? מה הם הסדרי הביטחון בבקעת הירדן ?מהם הפרטים על המשטר המיוחד בהר הבית ואיזה דגל יונף? איזה  סוג משטרה תוקם ברשות ומה תכליתה? ואלה רק חלק מהשאלות.

 הסדר המוצע בדבר הענקת שלטון עצמי המתגבש על ידי נתניהו ובית מדרשו גורם לרבים אי שקט וגם מבוכה , אולי היה מקום בעת יצירת הסכם השלום עם מצרים ,להציע כבר אז  קונספט אחר לגמרי במקום הסעיף הפלסטיני בו נקבע כי יהיה "פתרון הולם לזכויות הלגיטימיות שלהם" ולהציע  עוד לפני החתימה על הסכם השלום עם מצרים שלטון פדרטיבי ביהודה ושומרון   במודל דומה פחות או יותר של להסכם  הפדרטיבי האוסטרו-הונגרי משנת 1867  אולי אז היו סיכויים שהדבר יתקבל.

כמה מילים על הקיסרות האוסטרו הונגרית


ב-1867 אחרי מאות שנים שבהם שבטים ובתי מלוכה התחרו על שטחים ברחבי מרכז ומזרח אירופה, הושג הסכם בין בתי המלוכה של אוסטריה ושל הונגריה:
א.הממלכה תיקרא בשם אוסטרו- הונגריה.
ב.לממלכה כולה ריבון אחד שיתפקד כקיסר אוסטריה ומלך הונגריה, בן למשפחת המלוכה האוסטרית.
ג.יקומו שני בתי פרלמנט: אחד הונגרי ואחד אוסטרי. להונגריה יהיה ראש ממשלה נבחר.
ד.תקני סחר וכלכלה יחולו גם על הונגריה, אך תוכל לנהל מערכות בנקים משלה, וכן מערכות חינוך, בריאות, תחבורה ותקשורת עצמאיות.
ה. החוק האוסטרי חל גם על ההונגרים, אך מותר להונגרים לחוקק חוקים משלהם שיחולו על ההונגרים בלבד.
ו.להונגריה אין זכות למדיניות חוץ וביטחון עצמאיות, הן ייקבעו על ידי אוסטריה.
ז. המשטרה ההונגרית תעמוד מתחת למשטרה האוסטרית. להונגרים לא יהיה צבא משלהם, והם חלק מהצבא האוסטרי.

ואכן, האוסטרים  למדו להכיר בכך שחוזקה של האימפריה תלוי ביחסה למיעוטיה, ובראשם ההונגרים, וכי אם יימשך המצב של אי השקט הפנימי, תתמוטט האימפריה תחת הלחצים מבפנים ומבחוץ. לאחר משא ומתן ארוך, הגיעו העם ההונגרי ובית הבסבורג לפשרה, אשר כוננה ממלכה דואלית, בה ניתנה להונגרים אוטונומיה מוחלטת כמעט לנהל את ענייניהם, תוך השארת ענייני החוץ, הצבא והכלכלה בידי בית הבסבורג.  ואכן התקופה שלאחר מכן הייתה תקופת פריחה ושגשוג מדיני וכלכלי ברחבי הונגריה שהחזיקה מעמד עד לפרוץ מלחמת העולם הראשונה עם הרצח של יורש העצר האוסטרי ב 1914.         

גזירה שווה לימינו ואזורינו

לא קשה לנחש את ההדמיה, ואם נעצום את עינינו ונדמיין במתכונת זו את  האוסטרים לישראלים ואת ההונגרים לפלשתינאים, אולי ניתן היה להגיע להסדר על בסיס הרעיון שמתגבש כיום  בשני שלבים:

א.בשלב ראשון, לקיים ממשל בדומה לקיסרות האוסטרו-הונגרית ,אך בשינויים המתאימים לנו ולתקופתינו,שמישכה יהיה 100שנה.

ב. לאחר מכן לכונן הסדר קבע עם מתן מדינה עצמאית מוחלטת למדינת פלשתין ואפילו מדיניות בטחון והחזקת צבא משלהם.

יתכן שאז היה שאפשרי לבנות מודל של הסדר פדרטיבי דומה ,היתרונות בכך הן קודם כל,ששיני הזמן יעשו את שלהם על ידי כל שנתרגל אנו והדורות הבאים למציאות של שתי מדינות כביכול. ובזמן זה יוסרו חומות האיבה הנמשכות כבר מאה שנה,ונדלג בכך על הסיכון והמוקשים שיצוצו חליפות לבקרים בהסדר  שהתגבש בין ציפי לבני ואולמרט לבין אבו מאזן

היום, לכל הדעות הצעת נתניהו באה מאוחר מדיי לכן היא לא במקום.

גרשון אקשטיין,רעננה,סופר ופובליציסט

 





 
     
     
     
   
 
אודות כותב המאמר:
 
     
   
 

מאמרים נוספים מאת גרשון אקשטיין

מאמרים נוספים בנושא אקטואליה

מאת: בנימין קלינגראקטואליה25/08/222704 צפיות
ניתן להגיש תכניות פינוי בינוי ישירות לאישור הוועדה המחוזית גם כשיש הסכמה של פחות מ-100% מהדיירים עו"ד אלעזר במברגר, ראש הרשות הממשלתית להתחדשות עירונית, הבהיר לאחרונה כי ניתן להגיש תוכנית פינוי-בינוי ישירות לוועדה המחוזית, ללא צורך בהסכמתה של הוועדה המקומית דבר שיכול לסייע להזיז פרוייקיים תקועים.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה03/05/222375 צפיות
מי רשאי להגיש בקשה להיתר בניה? הנדסאי בנין, אדריכל, מהנדס , קונסטרוקטור או כולם? בקשות כעורך ראשי להיתר בנייה ובאילו מבנים? פסק דין שהתקבל בימים האחרונים בבית המשפט המחוזי בחיפה מפזר את הערפל ועושה סדר בסוגיה הבוערת. השופטת תמר שרון נתנאל, קבעה כי אדריכלים בלבד יוכלו לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר למבנים של ארבע קומות ומעלה. מהנדסים לעומתם, יהיו רשאים לשמש עורכים ראשיים ולהגיש בקשות להיתר רק כאשר מדובר במבנים פשוטים בשימושים מוגבלים, כשהכוונה היא למבני מגורים, אחסנה ומלאכה בני פחות מארבע קומות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה22/01/221813 צפיות
רישוי זמין ומידע חיוני בעניין הגשת בקשה לתיק מידע להיתר והליכי הרישוי: כחלק מתהליך הדיגיטציה של שירותי משרדי הממשלה השונים, ביוזמה הנקראת 'ממשל זמין', הוקם ב-2006 אתר רישוי זמין של מנהל התכנון, אשר מאפשר בקשה להיתר בנייה באופן מקוון לחלוטין. המערכת הוקמה בהתאם לתיקון 101 לחוק התכנון והבנייה.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה16/09/211600 צפיות
בית המשפט לעניינים מנהליים בראשל"צ הורה לאחרונה לבטל שני כתבי אישום שהוגשו נגד עברייני בנייה, בנימוק שהמדינה התעלמה מתיקון מס' 66 לחוק סדר הדין הפלילי, המאפשר לסגור תיקים "קלים" בהסדר וללא מעורבות בית משפט.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה19/08/211610 צפיות
מהו רישוי הבנייה? תהליך רישוי הבנייה מלווה את הבונה משלבי תכנון הבנייה ועד לסיום הבנייה. התהליך מתבצע מול הועדה המקומית לתכנון ובנייה. ועדות לתכנון ובנייה נמצאות בפריסה ארצית, לכל ישוב ועדה מקומית לתכנון ולבנייה אליה הוא שייך. לרשימת הועדות והיישובים לחץ כאן תהליך רישוי הבנייה מרכב מ 5 אבני דרך מרכזיות: התקשרות עם עורך בקשה - קבלת מידע להיתר- תכנון - קבלת היתר בנייה - מהלך הביצוע האם תמיד צריך לבצע את כל תהליך הרישוי? לרוב עבודות הבנייה יש לבצע את כל תהליך הרישוי ולקבל היתר בנייה, המהווה אישור מהוועדה המקומית לכך שתכנון הבניין תואם לתוכניות המאושרות ולדרישות הוועדה. ישנן מספר עבודות בנייה שמצריכות דיווח בלבד - פטור מהיתר. גם בפטור מהיתר הבנייה חייבת להיות בהתאם לדרישות הועדה המקומית והתוכניות המאושרות.

מאת: בנימין קלינגראקטואליה01/06/211382 צפיות
אז מה זה אגרות בניה והיטלי פיתוח? אגרות בניה והיטלי פיתוח, הינם תשלומי חובה המוטלים על ידי רשויות מקומיות ותאגידי מים וביוב, לשם מימון התקנתם ורכישתם של תשתיות ציבוריות בתחומן המוניציפלי כגון: כבישים ומדרכות, תיעול, ביוב וצנרת מים. אגרות בניה והיטלי פיתוח אלו נדרש לשלם מי שהוא בעלים של קרקע ו/או מי שמבקש לבנות על קרקע ו/או בעלים המעוניין להוסיף בניה למבנה קיים. לצורך גביית אגרות בניה והיטלי פיתוח יש צורך בהתקיימותן של עילות (“אירועי מס”) המצויות ברוב חוקי העזר ובכללי דמי ההקמה, אשר במועד התממשות

מאת: אברהם פכטראקטואליה26/05/211235 צפיות
איפה ההסברה הישראלית – ישנה, מנמנמת, מגמגמת ובעיקר מפגרת בזמן אמת. למה אין בישראל – שר הסברה? אם יש מקום לשר מים- יש בוודאות מקום לשר הסברה במשרה מלאה. אבל משחקי אגו – מאבק בין משרד החוץ ומשרד ראש הממשלה – מונעים זה שנים מינוי חיוני של שר הסברה בארץ, אך בעיקר בחו"ל, במיוחד בימים אלה של אנטישמיות מתגברת.

 
 
 

כל הזכויות שמורות © 2008 ACADEMICS
השימוש באתר בכפוף ל תנאי השימוש  ומדיניות הפרטיות. התכנים באתר מופצים תחת רשיון קראייטיב קומונס - ייחוס-איסור יצירות נגזרות 3.0 Unported

christian louboutin replica