שערים חשמליים הם נפוצים במוסדות ציבוריים, חברות, חניונים, כניסות ליישובים, מכללות, מפעלי תעשייה וגם בבתים פרטיים. השערים בכניסה לבתים נועדו לשם פרטיות והגנה מפריצות. השערים מהווים הפרדה בין הבית לרחוב ונוצר מרחב בו אפשר להציב אדניות ופסלים. שערים בחניה של בית פרטי או רב קומות מגנים על אזור החנייה והופכים אותו לפרטי ובטוח.
כיצד לבחור שער חשמלי.
צריך לבחור חברה בעלת ניסיון ומיומנות בהתקנות שערים חשמליים. יועץ מטעם החברה יסייע לכם לבחור את הדוגמא המתאימה לכם וישרטט לכם אותו מבחינת המידות, החומרים, המיקום שלו ועוד. לאחר מכן יש לבחור את אמצעי ההגנה כולל גלאים, מיגון אלקטרוני ועוד. את השער אפשר לפתוח באמצעים שונים כמו לחצנים, טלפונים עם קוד, שלט רחוק ועוד. חשוב שהמתקין יהיה מקצועי ויבצע את ההתקנה כולל אמצעי ההפעלה בצורה יעילה ואיכותית. החברה צריכה לספק ללקוחות אחריות למוצר ולפעול לפי תו תקן ועם שירות אישי ואדיב.
שער חשמלי לחנייה ולכניסה לבית- צריך להתייעץ לגבי המתקין של החברה לגבי סוג השער המתאים לחנייה של ביתכם. קיים מגוון שערים הזזה, גלילה וכו'. מעבר להיותו פרקטי, שער שניצב בחזיתכניסת הבית או החנייה, צריך להיות בעל עיצוב מיוחד. קיימים שלל סגנונות מדהימים של שערים מכל הסוגים כמו: גימור בצורת קוביות בגדלים שונים, שילוב של מתכת, עץ ,זכוכית וחומרים נוספים. הצבת שער חשמלי בכניסה לבית או לחנייה מאפשרת לבני הבית יכולים להיות בטוחים שאיש לא יכניס את רכבו אליה מלבדם ומפחיתים את האפשרות של פריצות לרכביהם. הפתיחה של שערים לחנייה מתבצעת בדרך כלל על ידי שלט רחוק פרטי הניתן לכל דייר.
שערים חשמליים המותקניםבכניסה לבית צריכים להיות ממיטב החומרים ועם מנוע חזק מספיק ביחד לממדי השער ולמשקלו. חובה להתקין בשער אביזרי בטיחות ולבחור את סוג השער המתאים ביותר למפתח הבית. קיימים סוגי שערים רבים כולל: שערי הזזה, נגררים ועוד.
שער כנף - שער שפותחים אותו פנימה או החוצה המצויד עם כנף או שתיים בהתאם לגודל הכניסה. שערים אלה עשויים מעץ, אלומיניום ועוד. התקנת שערי כנף מאפשרת לבעל הבית כניסה נוחה עם הרכב.
תריס גלילה חשמלי - במקרים בהם אי אפשר להתקין שער עם כנף מתקינים תריס גלילה. התריס נגלל באמצעות הפעלת שלט וסוגר הרמטית את אזור החנייה.
שער הזזה -אם קיים פתח גדול בגדר הבית, ניתן להציב שער הזזה והגלגלים עליהם שער זה זז, צריכים להיות בהתאם למשקלו וגודלו.
שער חשמלי במקום ציבורי - שערים חשמליים מותקנים בחניות של מפעלים, חברות ומוסדות שונים. השערים מוצבים למניעת כניסה של זרים שאינם שייכים לחברה או המפעל.כאשר מגיעים ספקים או אורחים למפעל ניתנים עבורם היתרי כניסה מראש.
שער חשמלי כאמצעי אבטחה
בקיבוצים ויישובים בארץ נוהגים להציב שערים חשמליים בכניסה ליישוב בכדי למנוע חדירה של גורמים לא רצויים שיכולים לגנוב או לגרום נזקים ומהווים איום על התושבים. בני המקום יכולים להיכנס באמצעות הפעלה של שלט רחוק או אמצעי אחר ובמידה והם מצפים לביקור של אורחים הם אחראים להכניסם. במקומות כמו בתי חולים, מרכזי קניות וכו', מוצבים שערים חשמליים כאמצעי בטיחות נוסף אל המאבטח. רק מי שנבדק על ידיו יכול להיכנס למקום והשער נפתח.