איך כל זה קרה?
מגיל קטן אימצנו לעצמנו הרגלי יציבה ושינה לא בריאים, ופגענו בעמוד השדרה.ניסינו לפתור את הבעיה על ידי לקיחת כדורים, ובמהרה המינון הלך וגדל.
הגיע הזמן להתחיל לטפל בעצמנו.
איך עושים זאת? פשוט מאוד.
שינוי בצורת השינה
לפני שהולכים לישון רצוילשים לב לדרך שבה אנו שוכבים. אם אנו רוצים לקום בבקר בלי כאבי גב מומלץ לישון עם כרית אורתופדית,וזאת בכדי לשמור על עמוד השדרה בזמן השינה. כאשר ישנים על הגב, מומלץ לשים את הכרית מתחת לברכיים, כך שיהיו כפופות מעט. עובי הכרית צריך להיות כעשרה ס"מ.
כאשר ישנים על הצד, חשוב לשמור על רווח בין הברכיים, ולכן יש להניח את הכרית בין הרגליים. הרווח נועד למנוע מעמוד השדרה "להתעקל" דבר אשר קורה כאשר ישנים על הצד ומניחים רגל אחת על השנייה.
כאשר ישנים על הבטן, כדאי להניח כרית בעובי של שלושה ס"מ מתחת לאגן. וזאת בכדי למנוע מצב שבו בית החזה מובלט יותר מהאגן ומעקם את עמוד השדרה.
שינוי מזרן
אם שינוי צורת השינה לא השפיעה ולא עשתה את העבודה ועדיין אתם קמים בבוקר עם כאבי גב, מומלץ לבדוק את המזרן שעליו אתם ישנים. ייתכן והוא לא מתאים לגב שלכם. המזרן המומלץ הוא מזרן קשיח עם חיזוקים במרכזו. מזרנים רכים אינם תומכים בעמוד השדרה, ולעומת זאת מזרונים קשים מדי מפעילים לחץ מוגזם על כל חלקי הגוף ופוגעים בגב.
חשוב ביותר לפני שאתם קונים מזרן,הוא ההתנסות האישית. שכבו עליו, תרגישו אותו ואם אפשר תיקחו את המזרן למספר ימי התרשמות בבית
שינוי המזרון ושינוי צורת השינה חשובים לבריאות הגב שלכם. אל תתפשרו על אורח החיים שלכם. המטרה היא שתהיה לכם שינה נוחה, וגם קימה נוחה.