העורב האפור ממשפחת העורבים זוהו בעל החיים שמריבתנו רגילים לשמוע את קולו בקולי קולות ושהסטיגמה עליו מספרת על תאוות הבצע לכסף וזהב.
את העורב ניתן לזהות בצבעי השחור בדרך כלל, רגליים קצרות וחזקות ומקור מסיבי שבעזרתו נעזר העורב לאוכל את הבשר והנבלות שאוהב במיוחד.
בארץ ובעולם קיימים כ 40 מינים של עורבים נפוצים החל מדרום אמריקה ועד הודו הרחוקה, כאשר המינים הנפוצים בישראל הם: העורב מזרע, העורב ההודי, העורב השחור, עורב קצר זנב והעורב אפור.
אז מי הוא העורב האפור
את העורב האפור שאינו נחשב לחברותי וידידותי במיוחד, ניתן לראות בדרך כלל בצורה מונוגמית עם בת זוגתו איתה הוא בונה את ביתם למטרת מגורים ודגירה על ביציהם הירקרקות במשך 24-29 ימים, ולפעמים אף בקבוצה גדולה עם שאר להקת העורבים איתה הוא חי ונושם.
את העורב האפור אפשר לזהות בעזרת אורכו שמגיע ל-47 ס"מ וניתן לראותו באזורי מרכז הארץ וצפונה באזורי שביל ישראל.
העורב האפור הוא ציפור נפוצה שדווקא נחשבת ליותר אינטלגניטית משאר מיני העורבים האחרים, שנפוץ בעיקר באסיה ובצפון אירופה.
העורב האפור בישראל מוגדר כעורב מזיק על ידי רשות הטבע והגנים שבדרך לוכדים אותם וממיתים אותם בגלל הנזקים הלא קטנים שגורמים לחקלאים והעופות האחרים, המזון אותו צורך במרבית חיוו העורב האפור הם פירות, לטאות, מכרסמים, קיני ציפורים וזרעים שמוצא העורב אצל החקלאים המטפחים ומגדלים את הירקות והפירות מזרעים אלו.
לטייל בישראל ולנפוש ולראות את העורב האפור
במידה והחלטת שאתה מעוניין לנפוש בארץ ולטייל בה, סביר להניח שיצא לך לראות לא מעט פעמים את העורב האפור שמבקר בלא מעט מקומות, אחד המקומות שבהם באמת אפשר לראות את העורב האפור בכל פינה ובכל מקום זהו באזורי מלונות ים המלח והסביבה, כמובן שגם במרכז הארץ באזורי נתניה ותל אביב ישנה כמות גדולה של עורבים, אבל חשוב לציין שהם אוהבים את המקומות הפותחים ואת השקט, כך שבאזור ים המלח האזור הוא האידיאלי ביותר עבורם בשביל שיוכלו לחיות את חייהם בשקט ובשלווה מהנה במיוחד.