לכל אחד מאיתנו יש מקום בו הוא אוהב במיוחד לשבת. אצל חלק זהו כסא המחשב, אצל אחרים זוהי הספה עליה ניתן להשתרע, אך הרוב בוחרים בכורסה נוחה, בדרך כלל מול הטלויזיה.
הכורסה של ארצ'י באנקר הייתה, במובן מסויים, תחליף לכסא מלכות בו שלט ארצ'י כמלך על הטירה שלו, כאשר אידית, אשתו, יושבת על כורסה משלה לימוני כמלכתו ואשתו. הכורסה הרעועה של ארצ'י, בעלת משענת הגב הגבוהה הייתה הגדולה מבין שתי הכורסאות והיוותה את סלע המחלוקת בין ארצ'י לבין חתנו, מייק, אשר כונה על ידי ארצ'י בשם "ראש כרוב" (השחקן רוב ריינר). בסופו של דבר, תמיד ארצ'י היה מנצח ומערסל את ישבנו בכורסה המרופדת והשחוקה.
מתוך כורסת הטלויזיה המלכותית שלו היה ארצ'י שולט ביד רמה ומחלק פקודות כגון, "אידית, תביאי לי בירה" ו-"שתוק, ראש כרוב!". מדי פעם היה ארצ'י מציע את כורסת הטלויזיה שלו לאורח מיוחד בתוכנית .
באחד מפרקי הסידרה, "הכורסה של ארצ'י" (שודרה בארה"ב 15 בינואר 1977), מייק שבר בטעות את הכורסה של ארצ'י. בטירופו לתקן את הכורסה שלח מייק את הכורסה לחברת רהיטים לתיקון אך זו נמכרה בטעות ללקוח אחר. תג המחיר על הכורסה היה 2500$-3000$. בפרק זה למדו הצופים שמקורם של הכתמים שעל הכורסה היה מבירה שליץ. כמובן שהכורסה, בעלת המילוי הדליל והקפיצים ההרוסים, הוחזרה לארצ'י, אך לא לפני שהיה צורך לקנות אותה במחיר של 400$.
כורסת טלויזיה היא אחד הפריטים שהפכו פופולאריים בתקופה האחרונה וזאת עקב הנוחות המלווה את הישיבה בה. כמובן שבחירת כורסת הטלויזיה היא מרכיב חשבו ביותר בחוויית הישיבה.
בעת בחירת כורסת טלויזיה יש צורך "למדוד" את הכורסה, כלומר, לשבת בה, לנוע בתוכה, לשבת בה לאורך זמן, ובסופו של דבר להחליט אם הישיבה בה נוחה מספיק בשביל להמשיך לשבת באותה כורסה בשנים הקרובות.
את הכורסה יש להתאים לגודל החדר. כורסה גדולה מדי בחדר קטן תיראה מגוחכת, ולהיפך. סוג הכורסה קובע אף הוא. האם תהיה זו כורסת טלויזיה רגילה, אולי כורסה נפתחת או כורסת עיסוי. האם תהיה בעלת מנגנון פתיחה ידני או בעלת מנגנון חשמלי, האם תהיה מרופדת בבד או בעור…
בעת רכישת כורסת טלויזיה שינם עוד שני מרכיבים חשובים: מחיר ושירות. על שני אלה ניתן לכתוב מאמרים שלמים אך בקיצור, יש לבדוק שהמחיר מתאים לתקציב וחשוב יותר, שהשירות והאחריות הניתנים לכורסה הם ללא רבב ומחברה יציבה ואמינה.
אגב, כורסת הטלויזיה האמיתית של ארצ'י באנקר נמצאת היום במכון הסמית'סוני, המוזיאון הלאומי של ארה"ב, בוושינגטון הבירה, ביחד עם כורסת הטלויזיה של אשתו, אידית. (הכל נשאר במשפחה, CBS, 1971-79)
המאמר באדיבות טי.וי פוינט - המרכז לכורסאות טלויזיה, לב-המפרץ, חיפה.