דולר-שקל: חרף הירידות, ואפילו החדות באופן יחסי, שהתאפיינו משליש ימי המסחר של השבוע החולף והלאה, עדיין בכך כדי להצביע שהכיוון העולה של הדולר אמר את מילתו האחרונה. יחד עם זאת בשלב זה ניכרים סימנים רבים סותרים שמקשים לבחון את כיוונו המיידי של המסחר. לכן מומלץ בשלב זה לשבת על הגדר עד שהדברים יותר יתבהרו, או כאשר ייפרץ השיא האחרון, וילווה במקביל במחזורי מסחר ערים, כמו גם אינדיקציות תומכות נוספות.
יורו-דולר: לאחר שאכן שני ימי המסחר של השבוע החולף נפתחו בירידות צפויות, הרי שבהמשך חווינו את התאוששותו של היורו למול המטבע האמריקאי. ניכר לעת עתה שהסימנים מצביעים על המשך מגמה זו בימי המסחר הראשונים של תחילת שבוע המסחר הנוכחי. זאת נוכח מחזורי מסחר ערים במגמה השורית ופריצת תבנית ראש כתפיים. עם זאת – עדיין מוקדם לדבר על אפשרות למהלך דרמאטי במגמה העולה.
סטרלינג-דולר: העלייה ההדרגתית המתונה, המתאפיינת במעין "דשדוש עולה" של הפאונד, עדיין ממשיכה ולפי כל הסימנים ניראה שגם כך אמורים להיות פני הדברים לפחות ביום או ימי המסחר הראשונים של השבוע הקרוב. מה גם שגל העליות האחרון עבר תיקון טכני מלא וחזר עם פניו למעלה הגרף. עם זאת כדאי להמתין עד לפריצת השיא האחרון, המהווה גם קו התנגדות דומיננטי.
דולר-יין: אמנם שבוע המסחר החולף החל בירידות קלות כצפוי, אולם המשכו התבטא בעליות חדות, שלוו במחזורי מסחר ערים, וזאת עד לסיום שבוע המסחר. מה שיכול להעיד לכאורה על המשך עליות צפויות של דולר למול עמיתו היפני. אולם בסה"כ אנו עדיין לא מבחינים בסימנים משמעותיים המצביעים על מגמה זו, אלא להפך – עדיין ניכרים סימנים שמעידים שמגמת הירידה, גם אם היא "מופרעת" פה ושם על ידי עליות, לא באה בהכרח לידי סיום. ניראה שנכון יותר להמתין עד לפריצת קו ההתנגדות או התמיכה כדי לבחור פוזיציה יותר יעילה ופחות מסוכנת.
דולר-קנדי: אנו עדים לירידות שנבלמו על קו התמיכה ומלווים במחזורי מסחר הטרוגניים המצביעים על כוחות מנוגדים בשוק. בהחלט ייתכן שנבחין בתחילת שבוע המסחר במימושים שיבואו לידי ביטוי בעליות, כמו גם מגמה עולה נוכח סוחרי התעלות שנכנסים לשוק בהגיע השער לתחתית התעלה. יחד עם זאת אל לנו לשכוח שמדובר בנקודה קריטית, שכן התיקון של גל העליות האחרון חרג מגבולות התיקון הטכני, מה שיכול להעיד על המשך ירידות, בעוד פריצת התעלה מטה עשויה להניב מתח רווחים גבוה, ונכון לרגע זה ניראה שהפריצה קרובה יותר לכיוון האמור. יש לזכור שבאופן כללי ממשיכה מגמת הדשדוש בתוך תעלה של כ – 1000 פיפסים...
אוסטרלי-דולר: המגמה המדשדשת, המלווה בעליות קלות והדרגתיות, אינה משולבת באינדיקציות המצביעות דווקא על המשך מגמה זו. השער הגיע שוב לנקודת התנגדות חזקה ונעצר שם. אמנם פריצתה של נקודת ההתנגדות יכולה לסמל על מתח רווחים אפשרי משמעותי, אולם, כאמור, הסימנים דווקא מצביעים על התחדשות הירידות. יש לשקול פוזיציה דובית בפריצת קו המגמה העולה עם יעד שנמצא בתוך אפיק המסחר שהתהווה – כמובן בכיוון מטה.
דולר-פרנק: כאמור בסקירה הקודמת – כל הסימנים העידו על "כשל שוק" של המטבע האמריקאי שיוביל לירידות, כפי שאכן קרה בפועל. בשלה זה השער הגיע לנקודה קריטית, בו גם פועלים כוחות מנוגדים בשוק, אולם באופן כללי כל הסימנים מצביעים בשלב זה על המשך ירידות אפשריות של הדולר למול עמיתו השוויצרי, כהמשך למגמה המשנית שהחלה בסוף השנה אשתקד וממשיכה בה עד עתה.
יורו-קנדי: הירידות נבלמו ומסתמנת אפשרות לעליות בטווח הקרוב, בניגוד למגמה המשנית הדובית, וזאת עד ליעד 1.6020.
הסקירה מבית פורקס פרוז
הכותב, רן טוביה, ran.matah@gmail.com , מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי" , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר במטבע חוץ בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.