בחברה האנושית המערבית של המאה העשרים ואחת, ליופי והטיפוח מוקנה חשיבותרבה במיוחד. כולם רוצים ומנסים להיות יפים עד כמה שרק ניתן, כאילו מתוך איזהאינסטינקט ראשוני המוטבע בנו. בין אם מדובר בטיפולי הסרת שיער, ניתוחים פלסטיים,טיפולים קוסמטיים או סתם איפור בסיסי והקפדה על לבוש אופנתי, הרבה מאוד אנשיםעסוקים חלק גדול מהזמן במראה החיצוני.
למעשה, המצב הזה אינו חדש לבני האדם. נדמה כי מאז ומתמיד היופי והטיפוחהעסיקו את בני האדם. החל מהעולם העתיק בו נהגו להתגנדר ולהתקשט, וכלה בשבטיםהפרימיטיביים ביותר אותם ניתן למצוא עד היום באפריקה, בהם הנשים והגברים יחדיונוהגים להתהדר בתכשיטים ובצבעים ססגוניים.
אך מהו המקור לאותה נטייה בסיסית המוטמעת כמעט בכל אחד ואחת מאיתנולשמור על מראה סביר ואטרקטיבי עד כמה שניתן? כנראה שהתשובה לכך נעוצה בטבענוהביולוגי כבעלי חיים, כפי שניתן להיווכח ללא כל צל של ספק מעולם החי שסביבנו.
כיום אנחנו עדים לאינספור מינים של בעלי חיים אשר היופי והטיפוח החיצוניהוא אלמנט אינטגראלי בהתנהגותם הבסיסית. דרכו של כל יצור חי היא הניסיון להבטיח אתהישרדות המין, כלומר – להתרבות. נראה כי בכל בעל חיים טמונה גם העדפה גלויה לבן/בתזוג אשר נתפסים בעינם כחזקים או יפים, וכך יבטיחו להם צאצאים מוצלחים בעלי סיכוייהישרדות גבוהים. הדרך לאותת לבני המין השני כי אותו פרט הוא אטרקטיבי ו"כדאי" לעשותעמו צאצאים, עוברת דרך רמת היופי והטיפוח שלו. ככל שהוא או היא יפים ומטופחים יותר,כך המשיכה מקרב המין הנגדי תהיה חזקה יותר, וסיכויו להעמיד שושלת של צאצאיםיגדלו.
באופן דומה לבעלי החיים בטבע, כך גם אנחנו, בני האדם, נוהגים. בין אםאנחנו מודעים לכך או לא, אנחנו פועלים מתוך אינסטינקטים ראשוניים וחייתיים אשרגורמים לנו להימשך יותר לנשים יפות יותר או לגברים מסוקסים וחזקים יותר.
הדגש המושם בחברה האנושית מאז ומעולם על יופי וטיפוח הוא אם כן תופעהשקל מאוד להסביר את מקורה על ידי התבוננות מעמיקה בדרך התנהלותם של מרבית בעליהחיים בטבע.