לאחר אסון התאומים , ארה"ב החמירה את תנאי הוצאת ויזה לארה"ב. בארץ זה התבטא בהגשת בקשה מיוחדת עם עשרות פרטים שבעבר לא נדרשנו וקביעת ראיון בשגרירות ארה"ב בתל אביב או בקונסוליה האמריקאית בירושלים. לשם כך ובכדי להקל על תהליך הוצאת ויזה לארה"ב חלק גדול ממבקשי הויזה פנו לגופים מקצועיים כדוגמאת ויזה פורם , פסט ויזה , קליק4ויזה , ויזה טוגו , אסק4ויזה , 123ויזה וויזה נט. לאחרונה התהליך הפך מורכב יותר , דבר שגרם להעברת הטיפול להוצאת הויזה גם ממשרדי הנסיעות לגופים מקצועיים שמקצתם הוזכרו לעיל.
במטרה להקל על תהליך הוצאת ויזה לארה"ב , אנו נביא לכם כאן סדרה של פרקים המסבירים את הצורך ותהליך הוצאת ויזה לארצות הברית.
מדוע כדאי להתחיל בתהליך הוצאת ויזה לארה"ב עכשיו?
ככלל, מומלץ להכין ויזה לארה"ב גם אם ברגע הוצאת הויזה אין תכנונים לנסוע לארה"ב. תארו לעצמכם שבמסגרת תחרות כלשהי אתם זוכים לנסיעה לארה"ב בעוד שבועיים. תקחו בחשבון שתהליך הוצאת ויזה ארה"ב ארוך וקרוב לודאי ש 14 ימים לא יספיקו לכם להוציא ויזה לארה"ב. (בעבר הלא רחוק מבקשי הויזה המתינו שבועות לראיון בשגרירות. שיא הממתינים לראיון עמד על 73 ימים בקיץ 2008 ) לכן רצוי שמיד עם קבלת דרכון ממשרד הפנים תתחילו את תהליך הוצאת הויזה. כמובן שיש להתחשב בסטטוס שלכם בזמן בקשת הויזה ולא להגיש בקשה כשדעתכם הסיכויים להוצאת ויזה נמוכים בכדי לחסוך מאות שקלים ועגמת הנפש הכרוכה בסירוב מטעם השגרירות.
החלטת שגרירות ארה"ב להעניק או לסרב להעניק ויזה למבקש הויזה תלויה במספר פרמטרים שעיקרי שבהם התרשמות הקונסול אם יש לכם קשרים חזקים למדינת ישראל ושבכוונתכם לחזור למדינת ישראל בתום הביקור.
לדוגמא אם אתם סטודנטים רשומים באוניברסיטה או מכללה כלשהי , הסיכויים שלכם לחזור לישראל לצורך המשך הלימודים גבוהים או אם אתם עובדים בחברה כלשהי תקופה ארוכה ואתם ממציאים אישור ממקום העבודה שבכוונתכם לצאת לחופשה שבתומה אתם חוזרים לתפקידכם , הסיכויים שלכם לקבלת ויזה לארה"ב טובים יותר מכאלה שמובטלים תקופה ויש סיכוי שמטרת נסיעתכם לחפש את גורלכם בארה"ב. לכן כפי שצויין לעיל יש לקחת בחשבון את הסטטוס שלכם לפני הגשת הבקשה להוצאת ויזה לארה"ב.
בפרקים הבאים נסביר לכם על תהליך הוצאת הויזה , הוצאות שכרורכות בהוצאת הויזה ומסמכים שצריך וכדאי להכין לקראת הראיון בשגרירות ארה"ב.