תארו לעצמכם שיש לכם עסק המכניס מאות או אלפי דולרים מכל לקוח שנכנס אליו. מן הסתם תנסו לגרום לכך שכמה שיותר אנשים יכנסו לעסק שלכם. בודאי, תדאגו למקומות חנייה , גישה נוחה , חווית קניה ועוד ללקוחותיכם.לא תערימו קשיים על לקוחותיכם המעוניינים להגיע לעסק שלכם. לא תהיו בררנים כל כך ובטח לא תגבו דמי כניסה!
לא כך בארה"ב. כל תייר המגיע לארה"ב, מלבד לאלפי הדולרים שמשאיר שם ומלבד התשלומים עבור כרטיסי הטיסה, משלם לא מעט כסף כאגרה להוצאת ויזה לשגרירות ארה"ב. בפועל כל מי שמעוניין להוציא ויזה לארה"ב משלם 22 דולר לרכישת מספר גישה לאתר של השגרירות ובנוסף סך של 140 דולר כאגרת טיפול לשגרירות ארה"ב להוצאת ויזה לארה"ב וזאת ללא כל הבטחה שיקבל את הויזה בסופו של התהליך.
אם בכל זאת האשרה תאושר, המבקש ישלם עוד עשרות שקלים בכדי שהדרכון כולל האשרה יגיע למענו.מסתבר כי זה עוד לא הכל. בכדי לעבור את כל תהליך הרישום והראיון, על מבקש הויזה להזין את פרטיו לאתר השגרירות. תהליך הזנת הנתונים אינו פשוט דיו ועל רקע זה קמו לאחרונה חברות רבות המסייעות למילוי הטפסים עבור מבקשי האשרה. חברות אלו גובות תשלום נוסף של עד 300 ₪ מכל לקוח.
אם חשבתם שזה הכל, אז טעיתם.זמני המתנה לראיון בשגרירות ארוכים ולעיתים עובר חודשיים ואף שלושה חודשים עד שמבקש מגיע לראיון. ייתכן והסירבול בקבלת ויזה לארה"ב נובע מאירועי 11 לספטמבר, אך בהחלט תהליך זה הפך לסעיף מכובד במרכזי הרווח של שגרירויות ארה"ב בעולם ומרכז הוצאה לאלה שמתכננים לנסוע לארה"ב.
מה שבטוח ארה"ב מספיק מושכת בכדי שישראלים רבים יסכימו לעבור את כל תהליך המתיש והיקר בכדי לטעום את טעמה של אמריקה.