בתי עסק רבים פנו בשבוע האחרון לחברת ERN לטובת שירות אבטחת פרעון צ'קים.
לדברי עופר כרמל מנכ"ל החברה, "לחברה הגיעו לקוחות רבים ואנו ערוכים להעניק לכולם שירות מלא ולחברם למערכות האבטחה שלנו". רוב הלקוחות המצטרפים היו מחוברים לשירות אבטחת ההמחאות של לאומי-צ'ק, אשר ככל הנראה מפסיקה את פעילותה בתחום.
לדברי כרמל, בשוק אבטחת ההמחאות פועלות שלוש חברות: ERN, ישראצ'ק ולאומי צ'ק, אשר בימים האחרונים החלו בענף שמועות על סגירתה.
להערכות גורמים בענף, בישראל מאובטחות המחאות בהיקף של כ- 5 מיליארד ₪ בשנה מתוך כלל עסקאות בהיקף של כ-80 מיליארד שקלים המשולמות בצ'קים.
העלייה הניכרת בשימוש בצ'קים כאמצעי תשלום, דורשת מענה מקצועי ויציב לאבטחת פירעונם.
עופר כרמל מנכ"ל ERN מסר כי שוק אבטחת הצ'קים מקובל במיוחד בענפי הריהוט, המחשבים, הסניטציה לבית (קרמיקה ואביזרי אמבט) ועוד.
בחברה מציינים כי ברבעון הראשון לשנת 2010 הסתמנה עלייה של 10% במספר העסקאות המשולמות בשיקים לעומת תקופה זו אשתקד וירידה של 32% במספר שיקים חוזרים.
עוד עולה מהנתונים, כי בתחילת 2010 הובילה פתח תקווה במדד מוסר התשלומים כאשר רק 1.92אחוז מן הצ'קים לא נפרע בה. אחריה בסדר יורד ראשון לציון וירושלים.
שירות האבטחה מאפשר לבית העסק לקבל תשלומים בצ'קים באמצעות סורק מיוחד. בתוך שניות לאחר הסריקה, מקבל בית העסק אישור על העסקה ואז גם הצ'ק יחזור מסיבה כלשהי, הוא יקבל את מלוא הכסף מחברת האבטחה.
פרופיל חברה:
ERN הוקמה בתחילת שנות ה 2000 כחלק מיוזמה פרטית של איש העסקים רוני נתנזון אשר עשה את הונו בארה"ב והחליט להקים ולפתח בארץ שירות שיחזיר את כבודו האבוד של הצ'ק מחד ויאפשר יצירת מקומות עבודה בישראל מאידך.
כיום עובדים בחברה כ 130 איש והיא משרתת למעלה מ 9,000 נקודות מכירה הכוללות את מרבית רשתות המזון הגדולות, מוסכים, ביגוד והלבשה, רשתות קרמיקה, מכללות, רשתות חשמל ועוד
ומגלגלת מחזור עסקאות של 3 מיליארדי שקלים ₪ בשנה.
ויזה כ.א.ל מחזיקה ב-20 אחוזים ממניות החברה.