מטרות המחקר.
מטרת המחקר הנוכחי הייתה להתמקד בשתי שאלות קריטיות בכל הנוגע לפעילות חילופי זוגות או לסווינגינג:
-
האם הסווינגרים הינם בדרך כלשהי אנשים "שוליים" בהשוואה לאוכלוסייה הכללית בארה"ב, בהתאם למדידת מאפיינים דמוגראפיים, גישות פוליטיות וחברתיות והימצאותן של משפחות בעלות תפקוד לקוי או התעללות בילדים ברקעים שלהם הקשורים לאקט חילופי זוגות?
-
האם הסווינגינג משפרת את איכות מערכות היחסים של הזוגות בהתאם למדדי שביעות רצון מחיי הנישואין ומהחיים באופן כללי?
לקבוע האם סווינגרים הינם אנשים "שוליים" או לא, הינו חלק חשוב ביותר של כל הערכה שהיא של סגנון חיי חילופי זוגות, מכיוון שחשיבותן של התנהגויות בעלות סטייה חברתית או מוסרית מהנורמה יכולות להידחק הצידה כאשר אנשים המבצעים התנהגויות מהסוג הזה הופכים לפתולוגיים (כלומר, רואים בהם אנשים בעלי סטייה חברתית, מכורים למין, או במקרים אחרים אנשים "פתולוגיים").
מבנה שאלון על חילופי זוגות.
השאלון בו השתמשו במחקר זה היה מורכב מארבעים ואחת שאלות שהתייחסו למאפיינים דמוגראפיים של הסווינגר, להתנהגות במסגרת חילופי זוגות ולגישות הסווינגינג, ומספר שאלות ששימשו העתק לאותן שאלות שנכללו בסקר החברתי הכללי שנערך באוניברסיטת מישיגן. פותח אתר אינטרנטשבו ניתן היה למלא את השאלון תוך שימוש במחשב ביתי ולהגישו בצורה אלקטרונית לחוקרים שניסו להבין את ההקשר של חילופי זוגות במערכות יחסים מתקדמות.
NASCA, ארגון סווינגרים ארצי רשמי, תמך במחקר ונתן אישור סופי לשאלות בהן השתמשו בסקר. מחקר זה לא קיבל תמיכה כלכלית מצד ה-NASCA או מצד כל ארגון סווינגרים אחר. כמו כן מחברי המאמר אינם משתתפים במפגשי חילופי זוגות או חברים באיזושהי אגודת סווינגרים או קבוצות סווינגרים. מועדוני סווינגרים מקומיים סיפקו קישוריות מאתרי האינטרנט שלהם לסקר וכל קבוצת מכותבי האי-מייל שהיו סווינגרים על גבי OneList.com קיבלו קישוריות לשאלון.
בכדי למנוע תגובות מתוך "מעשי קונדס" מצד אנשים שאינם עוסקים בחילופי זוגות, השאלון לא היהנגיש לאף מנוע חיפוש באינטרנט. הדרך היחידה להשיג גישה לשאלון הייתה דרך קישורים שמוקמו בתוך אתרי אינטרנט על חילופי זוגות אשר נענו לקבוצות סווינגרים. השאלון היה אנונימי לחלוטין ואת ממלאי השאלון יידעו על כך לפני שהשתתפו בסקר. יחידת ניתוח הנתונים עבור המחקר היו סווינגרים אינדיבידואלים יותר מאשר זוגות במסיבות חילופי זוגות, כך שבמסגרת ניתוח נתונים על פי מין (מגדר) אין דרך לדעת אלו שאלונים שנשלחו מייצגים שני חברים מאותו איחוד משפחתי או לא.
נורמליזציה של פעילות חילופי זוגות בסקר.
בכדי להשוות סווינגרים ל"נורמה" ארצית במגוון גישות והתנהגויות, נכללו מספר שאלות מתוך הסקר החברתי הכללי של אוניברסיטת מישיגן. ה-GSS עושה שימוש במדגם שנבחר באופן מדעי, המיועד לייצג את אוכלוסיית ארה"ב ככלל (גם אלא שאינם משתתפים במפגשי חילופי זוגות אלטרנטיביים) ובו הרבה פעמים משתמשים הממשל והחוקרים האקדמיים בכדי להעריך גישות של הציבור האמריקאי. שאלה אחת בההשתמשו מתוך סקר GSS במחקר הנוכחי, מצריכה הסבר מסוים.
אחד ממדדי "ההפיכה לשוליים" (marginalization) של הסווינגרים היה לנסות לקבוע האם הייתה להם נטייה להגיע מרקע משפחתי מתעלל או ממשפחה הלוקה בתפקוד, מכיוון שזו נראית השארה ברורה או מוחלטת שנעשתה במסגרת ניסיונות להפוך את הסווינגר ל"פתולוגי". העלאת שאלות ישירות לגבי התעללות מוקדמת בשאלון על חילופי זוגות, לא נראה דבר חכם לעשות. למרות שסווינגרים כבר נשאלו שאלות רגישות לגבי חיי המין שלהם, החקירה לתוך היסטוריות ההתעללות בעבר עשויה להתפרש כניסיון להפוך את המשיב לפתולוגי ולהשפיע באופן שלילי על שיעורי ההשבה.