רבים הם האנשים אשר הולכים לאירועי ספורט, דוגמת משחקי כדורסל, כדורגל או טניס. מה שיפה בכל העניין, הוא שאתה לא צריך להיות ספורטאי מוכשר או אתלט כישרוני כדי לאהוב ולחוות ספורט כזה או אחר, ולעיתים אין ספק שצפייה באירוע ספורט בעיניך שלך, עשויה להיות בבחינת חוויה מרתקת ומהנה ואפילו "שבירות שגרה" נחמדה (וזאת אפילו אם זאת הפעם הראשונה שאתה מתוודה לספורט המסויים).
המאמר להלן יעניק סקירה קצרה לגבי האפשרויות לקניית כרטיסים ומנויים למשחקי ספורט, למכירת כרטיסים לאירועי ספורט ולהחלפת כרטיסים.
כאשר דנים בשאלה מה הן האפשרויות והדרכים לאתר ולרכוש כרטיסים לאירועי ספורט, אין ספק כי ישנן אפשרויות נוחות יותר ואפשרויות נוחות פחות, אפשרויות חוקיות יותר, ואפשרויות חוקיות פחות.
האפשרויות הבולטות יותר הן:
א. קניית כרטיסים או מנוי עונתי/שנתי מראש לכל המשחקים שהקבוצה משחקת. ברגע שרכשת מנוי כאמור, הרי שכעיקרון האפשרות שלך לצפות (כמעט) בכל המשחקים של הקבוצה היא מובטחת (אלא אם, למשל, הקבוצה שלך עלתה לליגת האלופות או לגמר הפיינלפור ותוציא מנויים ייחודים למשחקים בנפרד). התשובה לשאלה האם רכישה של מנוי מסוג זה היא כדאית מבחינה כלכלית היא תלויה בנותן התשובה. ניקח לדוגמא את משחקי קבוצת הכדורסל של מכבי תל-אביב (ואף קבוצות אחרות). למרות שנמכרים מנויים רבים בתחילת כל שנה ורבים הם המבקשים להבטיח את האפשרות שלהם לצפות בקבוצתם האהובה, הרי שבסופו של דבר אין ספק שמנויי קבוצת הכדורסל של מכבי-תל אביב לא הולכים לכל משחקי הקבוצה, ויש משחקים שהם לא נחשבים לאיכותיים וככאלה ששווה להטריח את עצמך לצאת מהבית בשבילם (וכך, ניתן לראות שיש משחקים בהם צופים 11,000 איש, ויש כאלה בהם צופים רק 4,000 איש). יודגש, שלעיתים, מדובר במשחקים איכותיים מאוד, אבל למנוי הרלוונטי אין אפשרות ללכת אליהם בגלל סדרי עדיפויות קודמים (דוגמת אירוע משפחתי, עבודה וכו'), וההזדמנות שלו להינות ממשחק הכדורסל המשובח - יורדת לאבדון.
ב. אפשרות טובה וראוייה אחרת לרכישת כרטיסים לאירועי ספורט, היא רכישת הכרטיסים בקופות עצמן ביום האירוע או כמה ימים-חודשים קודם לאירוע הספורט הרלוונטי. הצרה היא שאם מדובר באירוע ספורט מבוקש, הרי שהאפשרות של הצופה לזכות בכרטיס המיוחל תלויה במזלו להגיע בזמן לקופות. אם מדובר באירוע ספורט זניח ופחות חשיבות בעיני רוב הציבור, אין ספק כי הדרך להשגת הכרטיס המיוחל פתוחה בפני המעוניין והוא יזכה לצפות באירוע להנאתו (הגם שהוא עשוי להיות בין היחידם שישבו ביציע...).
ג. אפשרות שלישית, ובעיני האפשרות הכי נוחה, בטוחה וזולה לקניית כרטיסים לספורט הינו דרך אתרי אינטרנט מוכרים כגון יד 2 או Goticket שמוכרים כרטיסים במעגל השני. היתרון ברור ברכישת כרטיסים כאלו הינו שמדובר ב- כרטיסים זולים יחסית למחיר המקורי לאור הצורך של המוכר למכור. כמובן שהכל תלוי בסופו של דבר בהיצע וביקוש. לקניית כרטיסים לאירוע ספורט או למכירת כרטיסים יש להיעזר רק באתרים מוכרים כמו אלו שהוזכרו לעיל ולוודא כי מדובר בכרטיסים מקוריים. לרוב, ניתן לעשות את העסקה דרך האתר עצמו. כך למשל באתר גו-טיקט ניתן לעשות את התשלום ואת ההעברה דרך האתר אשר מוודא את אמינות הכרטיס.לעניין המחירים, מצאנו כי מנוי למכבי למשל עולה 30% פחות באתר גו-טיקט מכל מקום אחר.
להלן הוצגו האפשרויות, הדרכים והאמצעים הבולטים לקניית כרטיסים לאירועי ספורט. שאלה מתבקשת בהקשר זה הינה כיצד יכול הקונה למכור את הכרטיס, ששילם עליו במיטב כספו, לאחר שברגע האחרון נודע לו לצערו שהוא לא יכול להגיע לאירוע הספורט הנחשק? מה כבר ניתן לעשות אם נתקעתי עם כרטיס מיותר שאין לך מה לעשות עימו ואין לך כוונה ללכת לאירוע? הדרך הטובה ביותר להתמודד עם סיטואציה זו היא להציע למכירה את הכרטיס האמור על גבי האינטרנט, באתר ייעודי ויעיל שמיועד בין היתר לסייע להתמודדות עם מצבים שכאלה - כך תוכלו לגרום למישהו אחר עושר וגם לא להפסיד את הכסף שהשקעתם על רכישת הכרטיס.