דולר-שקל: כפי שדווח בסקירה משבוע שעבר המומנטום שגבר במסחר בכיוון השורי התממש. מה גם שתבנית ה"דגלון" נפרצה, בעוד מחזורי המסחר הלכו והתעצמו כפי שקורה גם לקראת שבוע המסחר החדש. אמנם יום המסחר האחרון של שבוע המסחר החולף סגר בירידות קלות, אולם ניכר שהדבר נבע ממימושים נוכח פגישתו של השער את זה שהיה בשיא האחרון. כל הסימנים מצביעים בשלב זה על המשך התחזקותו של הדולר האמריקאי, ועדיין ניתן לצפות למתח רווחים עשיר בפיפסים במגמה העולה. הסוחרים השמרנים יותר יעדיפו ככל הנראה להמתין קודם לכן לפריצתו של קו ההתנגדות האחרון טרם כניסתם לפוזיציה בלונג.
יורו-דולר: גם עתה, לאחר סיום שבוע המסחר החולף, אנו עדים להמשך המגמה הדובית, וזאת חרף מקבץ העליות של ימי המסחר האחרונים משבוע שעבר. אמנם אין סימנים דומיננטיים המצביעים בהכרח על צלילה משמעותית בשער היורו, אולם בכל זאת רוב הסימנים עדיין מלמדים על המשך ירידות, לפחות מתונות, לפחות בטווח הקצר של תחילת שבוע המסחר החדש.
סטרלינג-דולר: כפי שהובא בסקירה הקודמת לא היה נכון להיכנס לפוזיציה עולה, חרף מספר סימנים שהעידו על כך. כפי שהשתקף בשבוע המסחר החולף חווינו ירידות. סיום שבוע המסחר התאפיין במימוש ותיקון שהביא לעליות שערים מתונות. מצב זה עשוי גם לבוא לידי ביטוי בתחילת שבוע המסחר, באופן שנראה כרגע כמתון מאוד, בעוד שלגבי ההמשך עדיין בשלב זה הסימנים מעידים על המשך ירידות. מה שנראה כרגע כנכון לביצוע הוא להימנע מפוזיציה שורית, היות שטווח היעד בהשוואה לרמת הסיכון אינו משתלם למסחר, אך לעומת זאת כדאי להמתין לפריצת קו התמיכה האחרון שנוצר כדי לבחון פוזיציה בכיוון היורד דווקא.
דולר-יין: כאמור בסקירה מהשבוע החולף אכן הירידות שהחלו עוד קודם המשיכו גם בימי המסחר של שבוע שעבר. כרגע הצמד נמצא בפרשת דרכים. אמנם ישנם עדיין סימנים שמעידים על המשך ירידות קלות אפשריות, אולם אין להתעלם מהאפשרות – שבאה לידי ביטוי גם בעניין שמגלים הסוחרים – שעוצמת הירידות התמתנה, בעוד ישנם סימנים שמלמדים שאנו עשויים להיות עדים לחידוש המגמה העולה כהמשך לעליות טרם תחילת הירידות והמימושים האחרונים. כדאי לבחון לאן נושבת הרוח ביום או שני ימי המסחר של תחילת השבוע ואז לגבש החלטה באשר לפוזיציה אפשרית, תוך תמיכת האינדיקאטורים הרלוונטיים.
דולר-קנדי: גם בשלב זה הצמד ממשיך להעיד על אי בהירות ולהצביע על אי וודאות. אמנם ישנם סממנים קלים המצביעים בכל זאת על המשך ירידות, אולם בסה"כ כלל הסימנים די סותרים, כך שניראה שנכון יותר להימנע בשלב זה מלנקוט עמדה. עם זאת יש לזכור שבאופן כללי ממשיכה מגמת הדשדוש בתוך תעלה של כ – 1000 פיפסים. ראוי להמתין עד לסיום חודש המסחר הנוכחי ולבחון את גבולות הדשדוש שפריצת אחד מגבולותיו יסמן את טווח היעד שניתן לקחת בפוזיציה דובית – שנראית לעת עתה זו שהנטייה הולכת יותר בכיוון שלה – או שורית במידה ובכל זאת יתעורר שינוי שכרגע הינו בבחינת בלתי צפוי.
אוסטרלי-דולר: אנו עדיין עדים למגמה מדשדשת לאורך תקופה ארוכה, אך מספקת כדי שפריצת אחד מגבולותיה תהווה עבורנו סימן לכיוון פוזיציה אפשרית כדאית. בשלב זה אין סימנים בולטים לכאן או לכאן, בעוד שדווקא אלה מספקים כרגע מידע די סותר האחד את השני, אולם גם עם אפשרות בהחלט סבירה בהמשך של שבירת תבנית הדשדוש בכיוון מעלה, ואשר עשויה לספק מתח רווחים נאה במגמה השורית. כדאי להמתין, להמשיך לעקוב ואז לנקוט עמדה.
דולר-פרנק: מה שהולך ומסתמן יותר ויותר בצמד זה הינו "כשל השוק" שהדולר חווה למול עמיתו השוויצרי. הניסיון הכושל להשיג שיא חדש בעבר חובר לזה הכושל האחרון, שהתבטא בירידות הולכות ומתעצמות יחד עם סימנים על כך באינדיקאטורים מחד ובהיחלשות מחזורי המסחר במגמה העולה מאידך. סוף שבוע המסחר החולף הוכיח גם על פריצת קו המגמה היורד, שאמנם לא בצורה הכי בולטת, אך באם מגמה זו תמשיך ביום המסחר הראשון של השבוע הקרוב, ניראה שיש מקום לשקול בחיוב כניסה לפוזיציה דובית, אבל אך ורק אם אכן היא אכן תימשך, שכן יש להתחשב בעובדה שבשלב זה מדובר בהגעתו של השער לקו סיום התיקון הטכני של גל העליות האחרון, בעוד ניכרים עליו סימני בלימה.
הסקירה מביתפורקס פרוז
הכותב, רן טוביה, מנכ"ל חברת "מעוף פיננסי"www.maoffinance.co.il , נושא הכשרה של דירקטור. עוסק בהשקעות בשוק ההון בכלל, וסוחר ותיק בעל ניסיון עשיר ומומחיות רבה בתחום מסחר במטבע חוץ בפרט. כותב מאמרים בתחום ומעלה סקירות. מדריך סוחרי מט"ח מתחילים ומתקדמים במסגרת קורסים. מלווה סוחרים במפגשים של "אחד על אחד" באופן שמעצים הישגיהם ומסייע בידם להשיג מטרות ויעדים שהציבו לעצמם בתחום, תוך בקרה על פעילותם וגיבוש אסטרטגיות התואמות צרכיהם האינדיווידואליים ומייעלות ביצועיהם.
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.