דולר-שקל: הצמד ממשיך להתכנס, בעוד שתוך כדי כך יצר תבנית מסוג "דגלון". מחזורי המסחר מצד סוחרי המגמה העולה, שהתמתנו בשבועות החולפים, עדיין מצביעים על התעצמות הולכת וגוברת, וזאת חרף הירידות ההדרגתיות שחווינו לאחרונה. מצב זה עשוי ללמד על אפשרות להמשך עליות – במיוחד בעת פריצת תבנית ה"דגלון" בכיוון השורי.
יורו-דולר: הצמד מתכנס. גל הירידות הקודם שינה כיוון והתאפיין בעליות שערים לתקופת מה לתוך תיקון טכני ועד לקו הבלימה של "גאן". משם אנו עדים להתחדשותן של הירידות במה שניראה אולי כיציאה מתיקון טכני לפריצת נקודת התמיכה ושבירתה מטה. בשלב זה כל הסימנים מצביעים על המשך נטייה דובית בטווח הקרוב. פריצת תבנית ההמשך תסמן קרוב לוודאי על פעילות ערה לסוחרי השורטים. יחד עם זאת עדיין לא מומלץ להתעלם מהתמונה הכוללת. זו מתאפיינת בשבועות המסחר האחרונים ב"רעש" גדול שמעיד על צבירת מומנטום חזק שיכול להיות משמעותי לכל אחד מהכיוונים.
סטרלינג-דולר: עדיין הצמד מדשדש באופן שאינו לגמרי ברור. ישנם סימנים סותרים שמצביעים על כך שראוי להתרחק לעת עתה ממסחר בצמד זה. מצד אחד אנו עדים לעליות מתונות, ובין היתר גם לתבנית ראש כתפיים שנפרצה. גם קו המגמה היורד נפרץ קלות וכמוהו גם נקודת התנגדות. אולם מאידך – הכיוון הכללי עדיין נמצא במגמה דובית בולטת, לכך חוברים גם מחזורי מסחר שהולכים ויורדים כשמדובר בכיוון העולה, וכן RSI שלא מצביע על "תמיכה" בפוזיציות שוריות. כמו-כן השער הגיע עד לנקודת סיום התיקון הטכני של גל הירידות האחרון אך לא הרבה מעבר לכך. כל זאת, כאמור, אינו מלהיב באשר לנטייה ללקיחת סיכונים במסחר על אחד מהמטבעות כנגד רעהו, לפחות כשמדובר במסחר לטווחים הבינוני והארוך.
דולר-יין: אכן כפי שצוין בסקירה הקודמת היינו עדים למימושים בשל העובדה שהשער נתקל בקו התנגדות. גם בשלב זה האינדיקאטורים מצביעים על המשך ירידות קלות עוד בטרם ייפרץ השיא החדש שנוצר לאחרונה, אם בכלל, שכן אין להקל ראש בכך שגל העליות הקודם נכנס לתיקון טכני ונבלם על קו הבלימה של "גאן" בדרכו חזרה מעלה באופן שקבע שיא חדש.
דולר-קנדי: הצמד ממשיך להעיד על אי בהירות ולהצביע על אי וודאות. ממשיכה מגמת הדשדוש בתוך תעלה של כ – 1000 פיפסים. ראוי להמתין עד לסיום חודש המסחר הנוכחי ולבחון את גבולות הדשדוש שפריצת אחד מגבולותיו יסמן את טווח היעד שניתן לקחת בפוזיציה דובית – שנראית לעת עתה זו שהנטייה הולכת יותר בכיוון שלה – או שורית.
אוסטרלי-דולר: אנו עדים למגמה מדשדשת מעל חצי שנה. המרכיב השורי שניראה על הגרף מאוד מתון ואינו מלווה במספיק טונוס ועוצמה, בעוד שדווקא האינדיקאטורים לא מצביעים על מגמה עולה. יחד עם זאת המומנטום נחלש ולא מעיד על פריצת קו הדשדוש בכיוון מעלה. לכן מומלץ עדיין לעקוב אחר הכיוון המתהווה בצמד זה, שכן פריצת תבנית הדשדוש באחד מכיווניה – המלווים האיתותים מספקים של שאר האינדיקאטורים עשויים להצביע על מהלך משמעותי לאותו כיוון שנפרץ.
דולר-פרנק: המגמה הראשית העולה ש"הופרעה" על ידי מגמה משנית דובית וחזרה שוב לעלות נבלמה בתיקון טכני על קו הבלימה של "גאן" ושוב חזרה לעליות שערים. אולם חרף עובדה זו, כמו גם האפשרות שמדובר ביציאה מתיקון טכני לכיוון פריצת שיא חדש, עדיין מוקדם מעט לדבר על כך, שכן האינדיקאטורים אינם מצביעים על עוצמה בכיוון האמור. נכון יותר להמתין ולבחון אם אכן המטבע האמריקאי ימשיך לרשום עליות בטווח ימי המסחר הקרובים, שיהיו גם מגובים על ידי התעצמותם של האינדיקאטורים בהתאם, שכן מהלך שכזה שישולב גם בפריצת תבנית ההמשך יכול להוביל לרווחים משמעותיים בפוזיציות שוריות.
הסקירה מבית פורקס פרוז, נכתב בשיתוף עם רן טוביה,ran.matah@gmail.com
אזהרה: אין במובא משום המלצה לרכוש מטבע כלשהו או לסחור בין צמדי מטבעות כלשהם. כמו-כן, אין במובא משום ערובה להצלחה. העושה זאת פועל על סמך שיקול דעתו בלבד. חשוב להדגיש שמסחר במט"ח נושא פוטנציאל רווח גבוה, אך גם טומן בחובו סיכון רב.