חוקר פרטי הינו למעשה אדם שבמסגרת עבודתו מחפש ודולה פרטים הדרושים ללקוחותיו, ולא מעבר. ברור שבסרטים מחפשים את הדברים הפיקנטיים והמרגשים, אך בחיים האמיתיים הכל לפעמים הרבה יותר יומיומי ופשוט ממה שנדמה.
בימים אלה של מצלמות ביטחון והחוקים הכרוכים בכל עניין הביטחון חוקר פרטי נעשה לחלק מהמערכת המשפטית, חשוב אך מעט בעייתי. חוקר פרטי למעשה עוקב לאחר אנשים, אך בלי לחדור לפרטיות שלהם, זאת אומרת הוא אוכף את חוק שמירת הפרטיות, ואם זאת, אנשים הנתפסים דרך כך במעשים לא אתיים או אפילו לא חוקיים בהחלט ימחו על כך שהם הפכו לאובייקט מעקב.
אז לאילו מטרות שוכרים את שירותיו של חוקר פרטי בחיים האמיתיים של ישראל שנת 2010? למרות הבנאליות, עניין החיים הפרטיים והרומנטיים עדיין חשוב למרבית האנשים, וקנאה וחשדות בבגידות ממשיכים להיות גורמים חשובים לשכירות חוקר פרטי. אם זאת, על לנו לשכוח שיש גם סוגים אחרים של בגידות – בגידות מקצועיות. עובד המשמש כסוכן חשאי לחברה מתחרה, או לחילופין המועל בספי החברה, או עוסק בדברים אסורים בזמן העבודה, כל החשדות האלה מהווים הילה להשכרת שירותיו של חוקר פרטי.
מה הקריטריונים החשובים בבחירת חוקר פרטי נכון שישרת אתכם נאמנה? ראשית כל – חשאיות. ה"קורבן" של חוקר פרטי לעולם חייב להישאר לא מודע לעובדה שמתנהל מעקב אחריו. שנית, זריזות ויעילות. כאשר אדם נפל בחשד למשהו שלילי, רוב הסיכויים שהוא נמצא במצב שדבר זה נעשה באופן קבוע ולא מקרי פה ושם. לכן חוקר פרטי חייב לגלות את האמת מהר ובזריזות.
קריטריון נוסף – שמירה על סודיות. אנשים "פשוטים" לא צריכים חוקר פרטי וגם לא יכולים להרשות לעצמם תענוג זה, ולרוב גם אין להם סיבה, אנשים חזקים ואמידים הם אלה שנמצאים בסכנה מתמדת. לכן אנשים השוכרים חוקר פרטי לרוב בעלי שם וכסף, חוקר פרטי צריך לשכנע את לקוחותיו ששמם או פרטי המעקב שלהם לא יגיעו לאנשים הלא נכונים, כולל מציגי כלי התקשורת שיכולים להרוס את כל עניין החקירה.
לסיכום, חוקר פרטי הוא אדם אמיתי שהופך לפעמים לג'יימס בונד. אך ככה זה בכל עבודה – יש את הייחודיות שלה. חפשו חוקר פרטי בדקדקנות. ואפילו עדיף, דאגו לכך שלעולם לא תצטרכו להיעזר בשירותיו, שלמעשה אומר – להיות נבגדים.