טבח/ית, שף/ית, בשלן/ית הינו מקצוע מכובד ביותר. האפשרויות הנתונות בידי העוסקים במקצוע הינם רבים ומגוונים.
בעידן המודרני מקצוע הטבחות הינו מבוקש ואטרקטיבי. שפים רבים מופיעים בטלווזיה ונהיו אף ידוענים.
נפתח ערוץ טלויזיה המשדר רק תוכניות בישול ותוכניות בנושא אוכל.
אף בתוכניות הראלטי טבחים חובבים ומקצועני כאחד משתתפים והשתתפו ומראים את יכולתם.
מומלץ ביותר לכל השואף לעסוק במקצוע ללכת וללמוד לימודי טבחות אם במוסד ותיק וידוע כתדמור, או במסגרת מקצועית אחרת. היתרונות בלימודי בישול רבים ומגוונים הם: לומדים לימודים עיוניים הקשורים במקצוע, מתנסים גם בלימודים מעשיים ולבסוף אף עובדים מטעם בית הספר במסעדה / בית מלון במסגרת סטאג' מקצועי.
רבים אף נוסעים מעבר לים ולומדים במוסדות מפוארים את מקצוע הטבחות אם בארה"ב או במדינות אחרות ( צרפתת אנגליה). מי שיכול להרשות לעצמו את ההוצאה הכספית מומלץ לו גם ללמוד בישול במוסד מוכר בעל מוניטין רב בחו"ל.
האפשרויות רבות הם לטבח המקצועי. הוא יכול לעבוד במסעדה, קייטרינג, בית מלון כשכיר או אף כעצמאי.
כשף עצמאי אחד הדרכים הכי מקוריות לנצל את המקצוע עד תום הינה להיות שף פרטי.
מהו שף פרטי?
שף פרטי הינו שף מקצוען בעל נסיון של שנים רבות בעבודה במטבחים רבים שנותן את האפשרות לאנשים להזמין אותו לכל אירוע ולכל מקום. השף הפרטי מבשל את הארוחה במקום ומגיש את המנות השנות לאורחים בזמן אמת.
היתרונות ההזמנת שף פרטי הינם רבים:
האירוע מקבל אופי יוקרתי ביותר שכן השף מכין המנות במקום האירוע, בתאום מראש עם הלקוח ולפי רצונו.
הלקוח לא יצטרך לארגן/ לבשל הארוחה ויוכל להתפנות לאורחיו ולהיות איתם בזמן שהשף מבשל ארוחה מיוחדת במינה.
לאיזה אירועים מתאים להזמין שף פרטי?
מארוחה זוגית רומנטית,ימי הולדת, ברית/ה, יציאה לפנסיה ועוד. למעשה שף פרטי עד הבית יכול לתת פתרון לכל אירוע מבוקש מזוג ועד 70 איש.
לסיכום נאמר שמקצוע הטבחות בפרט והשפים בכלל הינו מקצוע נהדר המשלב יצירתיות רבה וכאשר היא מגיעה עם אהבה לבישול ולאדם, נהפכת היא לאומנות אמיתית - אומנות הבישול