לימודים - לבחור מקצוע פרקטי
ישנן סיבות מגוונות לבחירת תחום לימודים. יש מי שמגיע לשם הכיף, אחרים בשביל לרכוש מקצוע. ישנם תארים שהלימוד בהם מרחיב א הידע הכללי, אך הוא אינו מציע ידע פרקטי, אלא יותר ידע תיאורטי. לעומת זאת, ישנם לימודים פרקטיים, בהם הבוגרים משתמשים בידע ובכלים שלמדו במהלך התואר, ומיישמים זאת בפרקטיקה של עבודתם.
לימודי כלכלה - מטרות
תחום הכלכלה שייך למדעי החברה, ובין היתר, הוא עוסק בניצול משאבים וכיצד לעשות זאת ביעילות. מטרת לימודי כלכלה להכין את הסטודנטים לקריירה במגוון תפקידים הן במגזר הציבורי והן בפרטי. בין התפקידים בהם יכולים להשתלב הבוגרים: בתי השקעות, בנקים, משרדי ייעוץ פיננסי, ועוד. הקורסים השונים של לימודי כלכלה מלמדים את הסטודנטים טכניקות שונות לפתרון בעיות, ומקנים להם מיומנויות שישמשו אותם במקצוע. מי שלומד תחום זה במסגרת תואר ראשון יכול לבחור בין מסלול חד חוגי לדו חוגי. ניתן לשלב תואר זה עם חוגים כמו משפטים, פסיכולוגיה, תקשורת, מנהל עסקים, חשבונאות, ועוד.
כדי להתקבל לתואר של לימודי כלכלה, בדרך כלל, צריך בגרות מלאה כאשר הבגרות במתמטיקה צריכה להיות של 4 יחידות לפחות, וציון הפסיכומטרי לרוב צריך לעבור עת ה-600.
לימודי חשבונאות - מקצוע פרקטי בארבע שנים
תואר ראשון של לימודי חשבונאות כולל מגון קורסים שחלקם הגדול מאוד פרקטי וישמש את הבוגרים בעבודתם היום יומית. בין הקורסים: דיני מסים, יחסי עבודה, מערכות מידע לחשבונאים, התנהגות ארגונית, משפט מסחרי, יסודות החשבונאות, שימושי מחשב, סטטיסטיקה, כלכלה, מימון, שיווק, מדעי ההתנהגות, דיני ניירות ערך, חשבונאות ניהולית, חקר ביצועים, חשבונאות פיננסית, תורת ההחלטות הנורמטיביות, מיסוי תאגידים, הנהלת חשבונות, מערכות דיווח בתאגידים, מתמטיקה ועוד. הבוגרים של לימודי חשבונאות משתלבים בתפקידים כמו: אנליסטים, עובדי בנק, מנהלי כספים, מטמיעי מערכות ממוחשבות, ועוד.