מהם ימי עיון?
ימי עיון וכנסים הינם חלק משגרתם של ארגונים גדולים וקטנים כאחד. הפקת אירועים, דוגמת ימי העיון והכנסים מיועדים להקניית ידע חדש לצוות העובדים וההנהלה, ולעיתים למשקיעים או קהל לקוחות, קיים ופוטנציאלי. הקניית הידע בכנסים או ימי עיון נעשית באמצעות מפגשים עם מומחים שונים, הרצאות לשיפור הידע של העובדים והכנסת מוצר או שירות חדש. יעילותם של ימי עיון נראית לעין, לוח הזמנים הצפוף בו אנו מצויים בדרך כלל לא מאפשר לנו ללמוד דברים חדשים, או להיפגש במסגרת כלל מחלקתית או ארגונית. ימי עיון מאפשרים לימוד והתמחות מרוכזת של כלל העובדים במחלקה או בארגון, הקניית ידע חשוב, מוטיבציה ופתרון בעיות להמשך הדרך, להצלחתו של הארגון.
מהי מטרתם של ימי עיון?
ימי עיון, בשונה מימי כיף, מטרתם העיקרית היא להקנות ידע חדש לעובדים, בצורה מסודרת ומאורגנת. אין זה אומר כי הכנס או יום העיון צריך להיות משעמם. ימי עיון תורמים לגיבוש התוך ארגוני, ומהווים כסוג של יום כיף עבור העובדים. יום בו העובדים אינם נמצאים במשרד, נהנים מאוכל טוב ומשהייה עם עמיתיהם לעבודה. ניתן להפוך כל יום עיון או כנס לאירוע שהעובדים ייהנו בו, כתוצאה מכך יפיקו ממנו את המרב. ימי עיון, בדומה ליום כיף, צריך להשאיר אצל העובדים טעם מתוק, טעם של עוד.
כמו בכל אירוע, עסקי או פרטי, לאוכל ישנה חשיבות רבה להצלחתו של האירוע. אוכל מגוון וברמה גבוהה ישאיר אצל האורחים רושם חזק ויגביר את מצב הרוח והריכוז של העובדים. זהו אינו סוד שלאוכל ישנו תפקיד מאוד חשוב, אם לא החשוב ביותר. בהתאם למטרת של ימי עיון, מקום האירוע ומבנה האירוע יש להתאים את האוכל ואת סוג ההגשה. כך לדוגמה, בימי עיון הנערכים בערב, ניתן להרכיב תפריט הכולל מנות קטנות במגוון רחב מאוד. כאשר מפיקים אירוע המתקיים בבוקר, ניתן לשלב קפה ומאפה, ללא ארוחות נוספות, מכיוון שהעובדים מגיעים בדרך כלל לאחר ארוחת בוקר.