עיצוב רהיטים , משקף ממש כמו האומנות עצמה את הלך הרוח בו אנו חיים. רהיטים מקבלים את חזות התרבות שלנו על השינויים בתכופים שהיא עוברת.
תחום עיצוב הרהיטים משנה כל העת את "האני מאמין שלו" ועושה מעברים חדים ממה שהיה נהוג בתקופה האחרונה. קחו למשל את טרנד הריהוט הירוק שהיה מבוסס על ריהוט שמבוסס על חומרי גלם מן הטבע- למעשה הוא הולך ונזנח לטובת חזרתם של העיצובים מחומרים סינטטיים. מעצבי רהיטים מסתכלים את העתיד וטוענים שדווקא שימוש ברהיטים אלו מונע צריכה מוגברת של משאבים טבעיים שהולכים ונגמרים לנו. המעצבים מאמינים כי שימוש בחומרים טבעיים או אורגאניים גרוע כיוון שהוא בזבזני.
אין לנו מה לדאוג, הדברים אינם נחרצים ולמעשה בניגוד גמור להצהרות הללו, לא בכל העולם ממהרים לערוך הספדים לטרנדים האקולוגיים הירוקים, למשל: בעיר מילאנו שבאיטליה הקדישה תערוכת עיצוב מכובדת וגדולה שטחים נרחבים שיועדו לעיסוק בעיצוב "ירוק" או אנרגיה ירוקה בעיצוב.
מה שאנו יכולים להבין מקו מחשבה זה הוא שאנו נוטים להגדיר "עיצוב רהיטים חדשני וטוב" כרהיטים שניתן להשתמש בהם במצפון שקט, ושאינם כבולים ברגשות אשמה בכל הנוגע לאופנים בהם נבנו או נמכרו. עולם עיצוב הרהיטים נענה יותר ויותר לאתגרים של ייצור מוצרים ידידותיים לסביבה ובעלי מודעות אקולוגית גבוהה.
מבט את העתיד:
מגמת "לא כל הנוצץ זהב" משמעה הוא התעכבות על מציאת היופי בכל מה שלא רצוי או שננטש על-ידי החברה. מעצבים טוענים כי "אנחנו חיים כדי לזרוק". הגישה העיצובית הזו מציגה לכם אובייקטים שהתגלו ועלו מתוך פחי האשפה, מוצרים שנעשו מפסולת או מחומרים שאין להם כל ערך. החומרים הללו עברו שינוי צורה עמוק ומהותי וכעת הם משמשים לייצור רהיטים יוקרתיים. זו דוגמא להיבט אחר על מה שאנחנו רגילים לכנות כתהליכי מחזור.
מבט אחר על עתיד עיצוב הרהיטים עוסק בכאוס העולמי על גווניו השונים. הכאוס מכתיב שפה עיצובית פורצת גבולות שמייצרת דימויים חדשניים המשפיעים אל צורות העיצוב. למשל: רהיטים שיש בהם אלמנטים היברידיים כלומר שהם בני כלאיים . ברהיטים אלו נעשים שיבושים מכוונים אשר יוצרים שפה חדשה של יופי שמקורו בעירוב של חומרים, צורות ויחסים. טכנולוגיות מאפשרות קיום הרמוני של חומרים וצורות שבדרך כלל לא נוהגים ל"חיות יחד.
מגמת עיצוב רהיטים נוספת מכונה מגמת ההישרדות- הכוונה היא לדרכי הגדרה מחדש את כל נושא הערך שאנו מייחסים לדברים. מעצבי רהיטים נשענים על ההנחה כי בעולם כיום לרוב האנשים יש יותר חפצים ממה שהם באמת צריכים. בניגוד למגמה בתחום עיצוב הבית המגמה העיצובית ששלטה בשנים האחרונות והמכונה נאו-סוריאליסטית, יותר ויותר מעצבי רהיטים מאמצים גישה מאלתרת בתחומי עיצוב פנים , משתמשים בחומרים טבעיים ויוצרים רהיטים שיש להם שימושים רבים ומשתנים בהתאם לצרכים. עיצוב רהיטים הופך להרמוני על הרגלי התרבות ומבין כי זו הדרך היחידה לשרוד בעולם הסובל מהרגלי צרכנות כפייתית והמדלדלת באופן משמעותי את כלל המשאבים.