תוכנות להורדה
זה כבר לא סוד שכולם מורידים את התוכנות מהאינטרנט, אך לא כולם מודעים לסכנות הטמונות בהורדת תוכנות מהאינטרנט. במאמר הבא אסביר לכם איפה אפשר להשיג תוכנות להורדה מבלי להסתכן בוירוסים, מאיפה מומלץ ולא מומלץ להוריד תוכנות, מה הסכנות בשימוש בקראקים ופאצים מהאינטרנט.
מאיפה מומלץ ולא מומלץ להוריד תוכנות?
קראנו סיקור על תוכנה באינטרנט ואנחנו רוצים להוריד אותה אך איננו יודעים מאיפה? מה נעשה? כמובן, נחפש בגוגל תוכנות להורדה, אך איך נדע איזה אתר הוא אמין ואיזה אתר איננו אמין ויפגע במחשב שלנו עם וירוסים?. רוב האתרים האמינים נמצאים בדף הראשון של התוצאות! הקפידו לבדוק שכתובת האתר הינה כתובת מוכרת .CO.IL ולא סאב דומיין או אתר חינמי / בלוג מכיוון שבמיקרים אלו רוב האתרים הינם אתרים סתמיים, שתוכן האתר איננו מושקע וההורדות שהאתר מכיל לא נבדקו בפקידה ונקיות מוירוסים. הקפידו לבדוק שהאתר הוא אתר ידוע ומוכר, אל תורידו תוכנות מאתרים שאתם לא מכירים! אתרים המכילים תוכנות להורדה לרוב יקשרו את קישוריהם לאתרי אחסון קבצים חינמיים כמו RAPIDSHARE ו FILEFLYER, אתרים אלו אינם מומלצים בכלל, בחלק מהמקרים קישורים אלו יהיו נגועים בוירוסים וברוגלות. מומלץ להורד את התוכנות שאתם מעוניינים מאתרי היצרן בלבד.
כאשר אני מוריד קראק במה אני מסתכן?
באינטרנט יש מאות אלפים של קראקים לתוכנות שהופכות את התוכנה שהורדתי לחוקית אז למה לי בעצם לרכוש אותה? 90% מהקראקים שיש באינטרנט מכילים וירוסים שלבסוף יפגעו במחשב שלכם, ישלחו מידע אישי להאקר שבנה את הקראק אודות המחשב שלכם כמו חשבונות בנק וכדומה. ואי אפשר לדעת האם הקראק שאני מוריד באמת נקי כי ברוב המיקרים הוא לא! הסיכון ממש לא שווה את זה! כשאתם מחפשים תוכנות להורדה, הקפידו לבדוק שהאנטיוירוס שלכם פועל, ושהוא מעודכן כדי להימנע מוירוסים.
לסיכום,
מקווה שעזרתי חלקכם להבין את הסכנות הנמצאות בהורדת תוכנות מהאינטרנט, מאיפה מומלץ להוריד ומדוע לא כדאי להישתמש בקראקים. רק כך תוכלו לשמור על מחשב תקין ונקי מוירוסים.