כשאתם בוחרים סוף כל סוף לעשות את מה שתמיד חלמתם - לימוד מוסיקה - איזה מוסד אקדמי אתם מדמיינים בראשכם? מה אמור להיות מסלול הלימודי בו? האם אתם רוצים שהתעודה שתונפק לכם בגמר לימודיכם תיתן לך מעמד מועדף בשוק המוסיקה? לפני שאתם נרשמים למוסד שבמסגרתו מתקיים לימוד מוסיקה – כדאי שתחשבו עם עצמכם איפה באמת כדאי לכם ללמוד.
השיקול הראשון שעליכם לשקול אם קיימות במוסד התמחויות שונות, כגון לימודי מוזיקה אלקטרונית או מוסיקה אתנית. אם לימוד מוסיקה הוא החלום שלכם, כדאי לך לממש אותו במקום שבו תתנסו במגוון נרחב ועשיר של לימוד מוסיקה המספק לכם כלים על מנת שתוכלו לרכוש יכולות מקצועיות הנדרשות מכל מוסיקאי, מתחיל או מנוסה.
השיקול השני הוא התנסות והתמודדות עם הפן הטכני. אם אתם מעוניינים ללמוד לימודי מוזיקה אלקטרונית למשל, בחרו במסגרת שבה ניתן דגש גם על המקצועות הטכנולוגיים המעודכנים ביותר דוגמת סאונד ומוסיקה באמצעות מחשבים. לימודי מוזיקה אלקטרונית הם רק תחום אחד. תוכלו להתמחות גם במוסיקה קלה (ג'אז, פופ, רוק), בחינוך מוסיקלי ובשיטות הוראה, בחיבור שבין מוסיקה ובין טכנולוגיה (אולפנים, מחשבים, וידאו, ומולטימדיה), בביצוע (כלי ראשי, כלי משני, והשתתפות והופעות בהרכבים מגוונים, קוליים וכליים) וכמובן במוסיקה קלאסית (תיאוריה, הרמוניה, הסטוריה, קומפוזיציה וניצוח).
שיקול שלישי ונוסף הוא סגל ההוראה. בין לימודי מוזיקה אלקטרונית מעניינת אתכם ובין אם אתם מעוניינים דווקא במוסיקה קלאסית, שימו דגש על צוות המורים. האם מדובר במורים בעלי שם שתוכל לזכות בהמלצתם? האם סגל ההוראה מצטיין ונותן יחס אישי ובלתי-אמצעי? הוראה מהנה ומועילה היא חלק מהותי מלימודים מוצלחים.
ולבסוף, גשו לברר איזה ציוד יש במוסד. למשל, אם אתם חושבים כי לימודי מוזיקה אלקטרונית מתאימים לכם, נסו לברר: האם יש במכללה אולפני הקלטה חדשניים? האם כיתות המחשב מאובזרות? עד כמה גדולה ספריית המוסיקה? האם יש חדרי אימון וחזרות מרווחים? ככל שתיטיבו לאסוף מידע על המוסד שבו תלמדו, תקבלו הכרעה שקולה ונבונה.