שתלים קצרים
שתל היא בורג או גוף צילינדרי. לשתל שני מימדים: אורך וקוטר. לצורך ביצוע השתלה, על השתל להיות שקוע כולו בתוך העצם הקולטת. כלומר, יש צורך בעצם בעלת אורך וקוטר שהם מעבר למימדי השתל.
מה חשיבות מימדי השתל? המגמה היא להשתיל שתלים ארוכים ורחבים עד כמה שניתן. האורך נותן יציבות לאורך זמן. גם אם נוצרת עם השנים ספיגת עצם, עדיין נותר מספיק אורך שתל שקוע בעצם. הקוטר נותן אף הוא יציבות. הוא נותן גם חוזק. מסת מתכת יותר עבה, בעיקר באזור צואר השתל, מונעת שברים בשתל כאשר הוא נמצא בעומס, וכאשר קיימת תופעת עייפות המתכת, לאחר שנות שימוש. לא תמיד קיימת באתר ההשתלה המיועד מסת העצם הנדרשת, בעלת המימדים המתאימים. בלסת עליונה, סינוס נמוך יוצר גובה עצם קטן. בלסת תחתונה קירבה לעצב הלסת לא מאפשר ביצוע שתלים בעלי האורך הנדרש.
פתרונות במצבי חוסר עצם. פתרון ראשון- השתלת עצם, הרמת רצפת הסינוס, לייצר מספיק מסת עצם להחדרת אורך וקוטר השתל הרצוי. פתרון אחר-
שתלים קצרים.
פתרון זה הוא בעייתי, באשר בשתל קצר אחיזה עצם היא מעטה, וכאשר יש ספיגת עצם מסויימת, השתל מתערער ומאבד יציבות. עקרון זה שונה על ידי חברת "בייקון". זו חברה אמריקאית, המייצרת שתלים עם תפיסה שונה. עקרון האחיזה העומד בפני שתלי בייקון אינו אורך השתלים, אלא שטח הפנים שלהם. ככל ששטח הפנים גדול יותר, כך גדלה אחיזת העצם. השתלים של חברית בייקון הם קצרים ורחבים. מבנה זה של שתלים, מאפשר השתלה גם כאשר הסינוס נמוך בלסת עליונה, או העצב קרוב לרכס, בלסת תחתונה. השימוש בסוג זה של שתלים, במקרים המתאימים, חוסך ניתוחי הרמת סינוס והשתלות עצם. הניסיון מראה כי ההשתלות בשתלי בייקון הקצרים מצליחות, והשתלים יציבים לאורך זמן. אכן, פתרון טוב למקרים המתאימים. שיטה שרצוי להכיר, ולהשתמש.