הדבר הראשון שבני זוג העומדים להתחתן מזמינים, הוא אולם אירועים. השוק רווי באולמות אירועים, ישנם אולמות סגורים, ישנם גני אירועים וישנם אולמות המשלבים בין גן ובין מבנה סגור. בבחירת סוג האולם חשוב להתחשב בעונה. אם החתונה מתרחשת בחורף או בקיץ מומלץ על אולם סגור או גן אירועים אם אולם כדי שהאורחים לא יירטבו או יקפאו בחורף ולא יתבשלו מחום בקיץ. אם לאורחים לא יהיה נעים הם יעזבו מהר את האירוע וכל החתונה שעליה עמלתם כה הרבה תסתיים מוקדם מאוד.
החלק המהותי בפגישה עם האולם הוא המיקוח על המחיר ועל התפריט. אל תתרצו במחיר ההתחלתי, התמקחו אחרי זה התמקחו עוד קצת ואחרי זה עוד קצת. אל תמהרו לסגור כבר בפגישה הראשונה, מומלץ אפילו לעזוב את הפגישה בטענה כי זה יקר לכם, ובמידה הם מעוניינים להוריד את המחיר הם יוכלו ליצור איתכם קשר. רוב סוכני המכירות כבר יעצרו אתכם בדלת, חלקם יתנו לכם יומיים להתבשל ואם לא חזרתם הם יחזרו אליכם עם הצעה נמוכה יותר. במידה וזה לא קרה כנראה המחיר שקיבלתם הוא באמת המחיר הנמוך ביותר שהם יכולים להעניק.
שימו לב כי רוב האולמות מחייבות אקסטרה אם האירוע יתקיים בתאריך מיוחד כמו (10.10.2010), או אם האירוע יתקיים ביום חמישי. גם בעונות השונות יש מחירים שונים, בחורף המחירים נמוכים יותר מאשר בקיץ ובתקופה של בין המצרים תוכלו להשיג ממש מחירים כדאיים. מעבר להתמקחות על המחיר עצמו תוכלו גם להתמקח על התפריט, ולהוסיף מנות כאלו ואחרות או דוכנים נוספים ללא עלות נוספות.
לאחר המיקוח על המחיר והתפריט ישנם תוספות אחרות כגון, הגברה, תאורה, מספר מלצרים, בר, שתייה, עיצוב האירוע (במידה ולא תזמינו עיצוב מחברה המתמחה בעיצוב אירועים). גם כאן תוכלו להתמקח על המחיר. ישנם אולמות שיציעו לכם הוזלה בעלויות אלו במידה ותזמינו בלעי מקצוע מהרשימה שלהם. יש להם רשימה של מספר בעלי מקצוע כגון תקליטנים או מעצב אירועים, שאיתם יש להם הסדר, ולכן העלויות "יוזלו" בטענות כי הם מכירים את בעלי המקצוע האלו ואת עבודתם כשאר במציאות זה בעצם "יד רוחצת יד".
לאחר סגירה של כל הפרטים הכספיים תפגשו עם האולם לסגירה של פרטים אחרים כגון בחירת תפריט, סידור שולחנות, שעות האירוע, שעת סיום האירוע, וכדומה.