לימודי פסיכולוגיה נחשבים למבוקשים במיוחד, אם בשל העובדה שהם עוסקים בנושא מרתק וחוקרים את נפש האדם, ואם משום שהם מקנים מקצוע מבוקש ויוקרתי.
תואר ראשון בפסיכולוגיה הינה משאת ליבה של כל אם, ורבים בוחרים בלימודי תחום זה. משום ההיצע המוגבל של מוסדות אקדמיים המציעים לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה, עלה הצורך לסנן את המועמדים בדרך שתנבא את יכולתם להשתלב באורח החיים האקדמי ולהצליח בלימודים. אמצעי הסינון הנפוצים ביותר הם בחינת הבגרות והפסיכומטרי, אך ישנם גם מוסדות לימודים המבקשים ראיון אישי, ראיון עם ועדת קבלה, המלצות, או כתיבת מכתב אישי.
לכל מוסד אקדמי ישנה שיטת שקלול שונה בין הציון שהושג בבחינה הפסיכומטרית ובין תעודת הבגרות, אך כמובן שציון גבוה תמיד עוזר. בשל הביקוש הרב ללימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה ישנם כיום מכוני הכנה רבים, המסייעים לשפר ולהשלים את הבגרות או להתכונן בצורה טובה יותר לבחינה הפסיכומטרית. אפשרות נוספת היא השתתפות במכינה קדם אקדמית, אשר משלבת בין הכנה לפסיכומטרי, שיפור בגרויות, והיכרות עם צורת הלימוד האקדמית.
תנאי הקבלה משתנים בין המוסדות האקדמיים השונים ומשקפים את מידת הביקוש, אך לא בהכרח את רמת הלימודים במקום. מוסד אקדמי אשר קופא על שמריו ואינו מעדכן את תוכניות הלימודים אולי נהנה מיוקרה וביקוש רב, אך בפועל איכות הלימודים וההכשרה המקצועית לא תהיה המיטבית אשר ניתן למצוא בתחום. לעומת זאת, מוסד צעיר וחדשני בעל תוכניות לימודים מקוריות טרם הספיק לפתח מוניטין ועל כן תנאי הקבלה יהיו נמוכים יחסית, כאשר למעשה הלימודים הינם ברמה אקדמית גבוהה.
חשוב לציין כי גם לימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה וגם לימודי תואר שני בפסיכולוגיה זוכים לביקוש רב, ועל כן לשניהם יש תנאי קבלה גבוהים יחסית. רבים בוחרים בלימודי תואר ראשון בפסיכולוגיה משום היוקרה הרבה של התחום ואפשרויות התעסוקה המגוונות המוצעות לבוגרים, וכמובן גם בשל עניין אישי ורצון לחקור את הנפש האנושית בצורה מעמיקה. לימודי תואר שני בפסיכולוגיה מוצעים בכמה מסלולי התמחות, כאשר המבוקש שבהם הוא פסיכולוגיה קלינית מאחר ומסלול זה הינו היחידי בארץ המקנה הסמכת פסיכולוג קליני בעל רישיון לטפל.
בשל הביקוש הרב ללימודי פסיכולוגיה לתואר שני פותחה בחינה ייחודית למסלול זה, הלוא היא בחינת המתא"מ. הציון בבחינה מהווה תנאי קבלה הכרחי ללימודי תואר שני בפסיכולוגיה, אך בדומה לתנאי הקבלה של לימודי תואר ראשון, כל מוסד אקדמי דורש ציון אחר. לדוגמה, מוסדות לימוד המציעים לימודי תואר שני בפסיכולוגיה דורשים ציון מתא"מ נמוך יותר מאשר מוסדות אקדמיים בדגש מחקרי, ומאפשרים גם לבעלי ציון גבוה פחות להגשים את חלומם וללמוד תואר שני בפסיכולוגיה.