לימודי משפטים נחשבים למבוקש במיוחד, ויש להניח שמגמה זו לא תשתנה בשנים הקרובות. על אף מספרם הרב של מוסדות אקדמיים המציעים לימודי משפטים לתואר ראשון ושני, תנאי הקבלה של מסלול זה נחשבים לגבוהים במיוחד.
תנאי קבלה ללימודים במוסדות האקדמיים השונים הינם תוצאה של ההכרח לבחור בין מועמדים רבים למספר מקומות מוגבל. משום כך, מקצועות מבוקשים דוגמת לימודי משפטים או מדעי המחשב מציבים תנאי קבלה גבוהים, ואילו מקצועות פחות פופולאריים כמו פיזיקה או היסטוריה נהנים מתנאי קבלה נמוכים יותר. חשוב לציין כי תנאי הקבלה אינם משקפים את מידת הקושי של המקצוע, כמו שיעיד כל סטודנט שנאבק במשוואות של מכאניקת הקוואנטים.
תואר במשפטים נחשב לקרש קפיצה מקצועי המאפשר להשתלב במגוון רחב של מקומות תעסוקה, ובמיוחד הסמכה לעריכת דין. משום כך, סטודנטים רבים מבקשים להשתלב בלימודי תואר ראשון או שני במשפטים, דבר שהוביל לתנאי קבלה גבוהים במיוחד. עקב הביקוש הרב, נפתחו בשנים האחרונות מכללות המציעות לימודי משפטים באיכות גבוהה אך בתנאי קבלה נמוכים יותר, דבר אשר הקל מעט את הדרישות ואפשר לרבים יותר לרכוש מקצוע מבוקש.
כל מוסד אקדמי רשאי לקבוע תנאי קבלה על פי שיקול דעתו, וכאמור אין בהכרח קשר ישיר בין גובה תנאי הקבלה לבין איכות הלימודים. לעתים מכללה חדשה ובלתי מוכרת מגייסת צוות מרצים איכותי ומקצועי ומפתחת תוכניות לימודים מתקדמות, כאשר מנגד מוסד אקדמי ידוע וותיק קופא על שמריו ואינו מתעדכן בשינויים האחרונים בתחום המשפטים. עם זאת, יוקרת מוסד הלימודים משפיעה על יוקרת התואר, ועל הסיכוי להשתלב בשוק התעסוקה לאחר סיום הלימודים.
דרישות הקדם ללימודי תואר ראשון במשפטים משתנות במידה רבה בין המוסדות האקדמיים השונים, אך בדרך כלל יש צורך בתעודת בגרות בציון ממוצע של 90 לפחות, וציון פסיכומטרי של 700 ומעלה. שקלול הממוצע של תעודת הבגרות וציון הפסיכומטרי נעשה בדרך שונה בכל מוסד אקדמי, אך בדרך כלל תעודת הבגרות מקבלת משקל של 30%, והבחינה הפסיכומטרית בעלת משקל של 70%. חשוב לציין כי בעלי תעודת בגרות או ציון פסיכומטרי גבוהים במיוחד הינם בעלי סיכויי קבלה גבוהים יותר, אך הדבר אינו מבטיח קבלה מיידית.
מתעניינים בלימודי משפטים אשר עומדים בתנאי הקבלה יכולים לשפר את ציוניהם ולהעלות את הסיכוי להתקבל ללימודים. ניתן להיבחן מחדש בבגרויות או לגשת למקצועות חדשים, על מנת להעלות את הציון הסופי של תעודת הבגרות. אפשרות נוספת היא קורס הכנה לבחינה הפסיכומטרית, המסייע לממש את הפוטנציאל האישי ולהשיג ציון גבוה יותר. מסלול נוסף הוא מכינה קדם אקדמית, המהווה תחליף לתעודת הבגרות ולציון הפסיכומטרי, ומאפשרת בנוסף להכיר ולהסתגל לאורח החיים האקדמי טרם התחלת הלימודים בפועל.
חיפוש לימודים