כולנו רגילים להשתמש במערכת הגז הביתית המוכרת. כמה טבעי בעבורנו לסובב את אחד מברזי הגז, ללחוץ על המצת ולהתחיל בבישול ארוחה חמה ומלאת אהבה למשפחתנו. למערכת הגז הישנה חסרונות רבים. לא תמיד אנו חושבים עליהם. ניקח מספר מקרים נפוצים שאני בטוח שקרו למרביתנו:
- תהליך הניקוי בד"כ מסורבל. צריךלפרק את תבניות הברזל עליהם אנו שמים את הסירים, לאחר מכן לפרק את התושבותעצמן ולנקות את כל המרכיבים הללו. מעבר לכך, גם ניקוי המשטח אינו פשוט.מכיוון שישנם קימורים, תבליטים ומשקעים, הלכלוך נתפס במקומות אלו ומתעקש שלאלהתנתק.
- גם לי וגם למרבית מחברי קרה שבזמןניקוי משטח הגז אחד מהמצתים נשבר ומאותו הרגע ניתן להדליק את נקודת הגז הזורק ע"י מצת חשמלי חיצוני או גפרורים. מצב זה אינו נוח שלא לדבר מסוכןלילדנו אשר עלולים לנסות להדליק את הגז עם מצת וע"י שימוש לא נכון לשחררכמות גז נכבדת לאויר ובעת ההדלקה לגרום לפיצוץ, שרפה או מפגע אחר. אם קרה גם לכם הדבר, עדיף שתזמינו טכנאי גז לתיקון המצת.
- מרבית האנשים שמים על משטח הגז (לאחרהניקוי) רדיד אלומניום. לעיתים חלקים מהרדיד חודרים לנקודה ממנה משתחרר הגזלאויר ובעקבות כך לא ניתן לבצע הדלקה של נקודת הגז.
אז מה עושים?
כיום יותר ויותר אנשים מבינים כי עדיף לעבור למוצר מתקדם יותר והוא כריים חשמליות.
הכיריים החשמליות אינן עובדות על גז כמובן אלא על חשמל. אך הן חסכוניות מאוד, פשוטות לניקוי ומכיוון שאין להן חלקים חיצוניים רבים כמו במערכת הגז הישנה התקלות הינן קטנות יותר ואינן משביתות את המערכת או את חלקה.
כמובן, שהכיריים החשמליות יקרות יותר לעיתים עלותן פי 2 ממערכת הגז הרגילה.
לרוב, ניתן למצוא את מערכת הכיריים החשמליות סביב המחירים 3000 - 4000 ₪. אך כמובן שיש מערכות יקרות יותר.
אומנם למערכת יתרונות רבים לרבות יתרונות בטיחותיים אך גם פה יש להיזהר. נקודות החום במשטח משחררות חום בטמפרטורה גבוה מאוד. יש להרחיק את הילדים מהמשטח שכן מגע עם המשטח יכול לייצר נזקים רבים. כמובן שבמערכות הללו ישנה תצוגה דיגיטלית אשר מסמנת לנו מתי ניתן לגעת במשטח ומתי לא.
דבר נוסף אותו יש לקחת בחשבון והפעם לחיוב. מערכת הכריים החשמליות הסטטית יותר ונחשבת יוקרתית ומעוצבת. בד"כ מעצבים נוטים להשתמש בה בבתים מודרניים יוקרתיים.
לסיכום:
שתי המערכות מספקות את יעודם.
לכל אחת מהם יתרונות וחסרונות. הבולט מבניהם במערכת הגז הוא הבלאי והשחיקה ואילו במערכת החשמלית העלות.
בסופו של יום כל אחד מאיתנו יודע ליישם את הנוסחה הפשוטה שהיא "עלות מול תועלת".