"פרצה קוראת לגנב, וגנב, כשקוראים לו - בא", כך נאמר במערכון המפורסם של הגשש החיוור. האמרה הזו לא רק מצחיקה, היא גם נכונה. מקומות רבים שלא אובטחו כהלכה שימשו כמטרה נוחה עבור גנבים ופורצים. החל מבתים פרטיים, בתי עסק, חברות ואפילו יישובים שלמים שלא דאגו להגן על רכושם ושטחם, גילו על בשרם את החשיבות הרבה של אמצעי מיגון כמו גדרות וגם שערים.
אחד מהאמצעים היעילים ביותר בהתגוננות בפני גנבים או שאר עבריינים הוא שערים חשמליים, הידועים גם בשם שערים אוטומטיים. שערים חשמליים נועדו להבטיח שרק מורשי כניסה יכנסו לשטח מסוים, והם מצליחים לעמוד ביעד זה במידה רבה של הצלחה.
ישנם שערים חשמליים שמופעלים על ידי מאבטח או שומר. שערים חשמליים אלו מוצבים בדרך כלל בכניסה למפעלים, חברות, מקומות עבודה מאובטחים, משרדים ממשלתיים ועוד. המאבטחים דואגים לפתוח את השערים החשמליים רק עבור עובדי המקום או אורחים שקיבלו אישור כניסה מיוחד. כך מסייעים השערים החשמליים במניעת כניסתם של עוברי אורח או כל מי שאינו מורשה כניסה. הדבר חשוב במיוחד כשמדובר בשעות שמחוץ לשעות העבודה במקום. השערים החשמליים מבטיחים שאף אדם זר לא ייכנס למקום, ומונעים כניסת גנבים, מרגלים תעשייתיים וכדומה, שעלולים לפגוע בחברה ובאינטרסים שלה: לגנוב ציוד, סודות מסחריים, מסמכים, מידע פנימי ועוד.
ישנם גם שערים אוטומטיים המוצבים בכניסה ליישובים, קיבוצים ומושבים. שערים חשמליים אלו בדרך כלל נשארים פתוחים במהלך היום, אולם עם רדת החשכה הם נסגרים, והדרך היחידה לפתוח אותם היא באמצעות שלט רחוק שמחזיקים רק תושבי היישוב. שערים חשמליים אלו נועדו למנוע את כניסתם של גנבים, מחבלים המבקשים לבצע פעילות טרור או כל גורם זר אחר שעלול להפריע למנוחת התושבים. הצבת שערים חשמליים בכניסה ליישובים היא התפתחות מאוחרת יחסית בתחום. רק בשנים האחרונות, ובמיוחד עם ריבוי המקרים של חדירת מחבלים ליישובי מתנחלים, נולד הצורך להגן על ישובים באמצעות שערים חשמליים.
שערים אוטומטיים מגנים גם על רכושם של אנשים פרטיים. שערים חשמליים המוצבים בכניסה למגרשי חניה של בנייני מגורים, או בכניסה לשטח של בית פרטי מגנים בראש ובראשונה על הרכבים החונים. בעבר לגנבי הרכבים לא היה כל קושי לפרוץ לרכבים בלילות ולנסוע באין מפריע עם הרכב. כיום רכבים רבים חונים במשך הלילה במגרשי חניה המאובטחים באמצעות שערים חשמליים. גנבים יכולים אמנם להיכנס למגרשי החניה באופן רגלי, אולם הם לא יוכלו לצאת בנסיעה עם הרכב הגנוב כל עוד השער החשמלי נשאר נעול. כמו כן חשוב להקפיד שהשלט הרחוק שמשמש לפתיחת השער החשמלי לא נמצא ברכב, כי אחרת רק עשיתם לגנב עבודה קלה יותר.
בבתים פרטיים, ובמיוחד באחוזות גדולות המתפרשות על פני שטח רחב ידיים, נהוג גם כן להציב שערים חשמליים. מדובר בדרך כלל בבתים של סלבריטאים או אח"מים למיניהם, שמעוניינים לשמור על פרטיותם ולמנוע מעוברים ושבים, כמו גם מאנשי תקשורת, להיכנס לשטחם הפרטי. שערים חשמליים אלו בדרך כלל יפתחו רק לאחר לחיצה על כפתור אינטרקום, ולאחר שדיירי הבית זיהו את הרכב ואת האדם המבקש להיכנס ופתחו לו בעצמם את השער. פעמים רבות לצד השערים החשמליים מותקן אינטרקום בשילוב מערכת טלוויזיות במעגל סגור המאפשרות לזהות את העומד בשער ולהכניס רק את מי שבעל הבית חפץ בכניסתו.