המגוון הקולינארי בסין הוא עצום
לא יהיה לכם משעמם (קולינארית) בסין בה תוכלו לבחור בין מאכלי אטריות, מוקפצים, מאודים, נאים וכמובן, מאוד חריפים. תחום המשקאות בסין הוא דווקא יותר סולידי, הסינים דבקים בכוס התה שלהם המשתלבת בכל הארוחות, גם בתור תחליף למים ולשאר משקאות קלים. כמובן, שעם עידן המותגים, תוכלו למצוא בסין גם משקאות מוגזים דוגמת הקוקה קולה ודומיהם. בתחום האלכוהול, הסינים נצמדים לבירה.
ישנם ארבעה אזורי מטבח עיקריים בסין
מטבח בייג'ין-מנדרין ושאנדונג (שמרכיביו הבסיסיים הם לחם מאודה ונודלס), מטבח קנטון וצ'אג'ו (בשרים וירקות מבושלים קלות), מטבח שנגחאי (שבו התפתח 'הבישול האדום' - בישול בשר או עוף במים עם רוטב סויה ותבלינים) ומטבח סצ'ואן (מתובל וחריף, עם הרבה הרבה צ'ילי).
צ'ופסטיקס
מנהג הסינים לאכול באמצעות המקלות הדקים, מקורו בהחשבת סכינים על השולחן כמעשה ברברי. ולכן, על מנת להקל על האכילה עם המקלות הקטנים, האוכל הסיני יוגש לשולחן כשהוא כבר חתוך לפיסות קטנות ונוחות להרמה במקלות.
ירקות פופולרים
הסינים חובבים את האפונה הסינית, הפטריות על כל סוגיהן, הבצל הירוק, שורשי הלוטוס, נצרי הבמבוק ובוק צ'וי. משעועית אדומה מכינים הסינים ממרחים ומליות מתוקות.
פירות פופולרים
הסינים נוהגים לשלב פירות - בעיקר אננס, מלון סיני וליצ'י, בתבשילי הבשר או להגישם כקינוח בסיום הארוחה.
בשר ודגים בסין
הבשרים הנפוצים בסין הן בשר העוף, ברווז, הודו, בקר וחזיר וגם, למרות שהם לא מציגים זאת בחוצות העיר – כלבים.
פירות ודגי ים - החל מדגים, חסילונים ודיונונים וכלה במלפפוני ים, מדוזות, צבי ים וכרישים, כולם יגיעו (רק אם תבקשו) לצלחת שלכם.
אורז
הסמל הלאומי של סין. את האורז תוכלו למצוא בצורה של אורז מאודה, אורז מטוגן, אורז דביק וגם קמח אורז, איטריות אורז וממתקי אורז. האיטריות הסיניות, עוד מרכיב מרכזי בקולינאריה של סין נעשות מרכיבים שונים כמו חיטה, ביצים, אורז, שעועית ירוקה ועוד.
סויה ושאר תבלינים
פולי הסויה פופולרים גם כן במטבח הסיני והם לרוב נאכלים כשהם מעובדים בצורות שונות כמו שןמן סויה, רטבי סויה, חלב סויה וכמובן טופו, שבסין מוגש כחלק מהמנה הבשרית ולא כתחליף. עוד שימוש מרכזי בסויה בסין הוא לתיבול המאכלים (המלח מסתבר כיקר מאוד בסין). מלבד סויה, הסינים מתבלים גם בצ'ילי, שום, ג'ינג'ר, כוכב אניס, שמן שומשום, סוכר וגם תערובת חמשת התבלינים המורכבת מקינמון, ציפורן, זרעי שומר, כוכב אניס ופלפל סצ'ואני. המנות הסיניות ידועות גם בטעם החזק של המונוסודיום גלוטומט בו משתמשים הסינים לחיזוק הטעם.