החומה הסינית הינה אחד הסמלים המפורסמים של בייג`ין וכמובן של סין ואחד מפלאי הארכיטקטורה המרהיבים בעולם. החומה הסינית נמנית על אתרי המורשת העולמית של אונסק"ו מאז 1987. תואר לא רשמי נוסף של החומה הוא היותה המבנה היחיד אותו ניתן לראות מהירח (אך כאמור, טענה זאת הופרכה).
פירוש שמה הסיני (צ'אנג-צ'נג) הינו "החומה הארוכה" וכך היא נקראת גם "החומה הסינית הגדולה" או "החומה הגדולה של סין" והיא אכן גדולה, או יותר נכון ארוכה; החומה הסינית משתרעת לאורך של יותר מ 6,400 ק"מ - מהחוף המזרחי של סין ועד ללב מדבר גובי.
מקור החומה הסינית בחומות נפרדות,שהוקמו על ידי ממלכות עצמאיות שונות להגנה ולמניעת פלישת נוודים – שבטים "ברברים" ממונגוליה ומנצ'וריה. את החומות הנפרדות החל לחבר לחומה אחת הקיסר הראשון של סין – צ'ין שחואנג, לפני כ-2,000 שנה. בהמשך, החומה שופצה והורחבה על ידי כמה מהשושלות הבאות בסין, כאשר רוב המבנה הנוכחי נוצר על ידי שושלת מינג.
החומה הסינית לעיתים מכונה גם "בית הקברות הארוך ביותר בעולם" וזאת כיוון שחלק גדול מבוני החומה נהרגו ע"י התוקפים הברברים במהלך בניית החומה.
החלק המתוייר של החומה נקרא באדאלינג Badaling, והוא נמשך לאורך כמה מאות מטרים בגובה של 1,000 מטר, במרחק של 70 ק"מ מצפון מערב לבייג`ין. חלק זה של החומה עבר שיחזור ותחזוק בשנת 1957 והוא רחב, מרוצף ונוח להליכה. מבאדאלינג ניתן לראות את התפתלות החומה בין הגבעות והעמקים, ואת חלקיה הלא משוחזרים.
בדרך אל או מבאדאלינג אפשר לעצור בקברי מינג, וכך להגיע לשני האתרים ביום אחד.
חלק נוסף של החומה, קצת פחות מתוייר, הוא מוטיאניו Mutianyu, שנמצא כ-70 ק"מ מבייג'ין והדרך אליו עוברת בכפרים מקסימים. לאורכו קטע מוטיאניו ישנם 3 מגדלי שמירה, אחד גדול במרכז ושניים קטנים בקצוות. חלק זה של החומה הינו תלול והטיפוס אליו הרבה יותר קשה ומאתגר מאשר לבאדאלינג.
חלק נוסף ראוי לציון הוא סימאטאי Simatai, הנמצא כ-120 ק"מ צפונית לבייג`ין. זהו קטע לא קל להליכה. הוא אינו משופץ, ותלול מאוד. ניתן לטפס אליו ברגל או ברכבל. מעטים הם התיירים המגיעים לכאן, לכן הטיול במקום שקט וללא הפרעה.