קשה לדמיין מסיבת חתונה ללא אלכוהול, גם בגלל שזה היה חלק משמעותי ממסיבות חתונה מאז ומתמיד כמעט, (הקידוש נעשה עם יין אתם בטח זוכרים) וגם בגלל שבמהלך השנים הלך האלכוהול ותפס חלק כמעט מיתולוגי בכל חתונה. במאמר ננסה לתאר את התופעה ולתת לכם כמה טיפים שיעזרו לכם לעבור את ערב החתונה בשלום גם בהיבט הזה של החתונה.
אולי נתחיל דווקא מהסוף, אתם לא חייבים לתגבר את האלכוהול בחתוןנה שלכם, זו לא חובה, זו לא מצווה, וזה לא כתוב בשום ספר שיש בו הוראות לחתונה, אפשר בהחלט להסתפק בבר בסיסי של אולם האירועים או גן האירועים בו אתם מתחתנים, וזה יהיה מספיק טוב, אף אחד לא יתלונן אם הכל יהיה טוב, אף אחד מהאורחים שלכם לא יזכור את החתונה שלכם כחתונה ההיא שהיה בה רק אלכוהול בסיסי, בניגוד לדוגמא לשמלת כלה, טיב האוכל ואיכות המוסיקה באירוע, שעל זה כולם כמעט מדברים אחר כך...
הדברים השתנו במהלך השנים, ככלל בנוגע לחתונה ובאופן פרטני גם לגבי האלכוהול, יש דברים הקשורים לאלכוהול שהפכו בסיסיים כמו משקאות האנרגיה למינהם, יחד איתם הוודקא גם היא הפכה למשהו בסיסי, אמנם כתבתי אך לפני מספר שורות שזה לא הכרחי, אבל באותה נשימה אתם צריכים לדעת שישנה בחתונה ציפייה של הצעירים לפחות, למשקה אנרגיה, זה הפך להיות כמעט כמו קוקה קולה.
הדבר הבא אחרי משקאות אנרגיה ווודקא תוצרת חוץ אלה הם השייקים ומשקאות אלכוהולים מדרגה קצת יותר מושקעת כמו ווסקי וייגר מייסטר, ישנן כמה אפשרויות שאתם יכולים לשדרג את הבר האלכוהולי בחתונה שלכם: האפשרות הכי קלה והכי יקרה מן הסתם היא לשדרג את הבר הבסיסי של האולם לבר טיפה יותר מושקע, לעיתים קרובות זו תוספת משמעותית למחיר המנה, אפשרות נוספת היא להביא בר שתייה חיצוני. היום שלא כבעבר אין את הברים האקטיביים, זה נעלם מהנוף לא מכבר, אבל ישנם בהחלט לא מעט ברים המספקים שירותי בר מלאים או חלקיים לאירועים, עם לוק של מליון דולר, עם תודעת שירות מאוד גבוהה והם בהחלט מוסיפים לחוויה של האורחים באירוע. אחד מהברים האלה הוא רומיס בר, בר ותיק, מדהים ביופיו עם תודעת שירות מעולה ומקצוענות יוצאת מן הכלל.
אפשרות אחרונה העומדת לרשותכם היא לדאוג לשתייה אלכוהולית בעצמכם, זה קצת יותר מסובך כי אז צריך לחשב את כמות האלכוהול בחתונה שלא ייחסר וצריך לדאוג לאלכוהול, ללכת לחנות משקאות, אחרי מספר בירורים איפה אפשר לרכוש אלכוהול איכותי במחיר מוזל
לרכוש את השתייה להוביל אותה וכו וכו, זה יכול להיות מאוד מעייף ומאוד מתיש מצד אחד, מצד שני אולי תוכלו לחסוך כך לא מעט כסף אבל חוסר המקצועיות שלכם יהיה לכם לרועץ. אם כבר בחרתם בשיטה הזו של אלכוהול בשירות עצמי,כדאי לברר שאין עם זה בעיה מבחינת האולם, לא כל אולם אירועים או גן אירועים מסכימים לשדרוג עצמי של הבר. כדאי לבדוק עם החנות בה אתם רוכשים גם את האפשרות להחזיר את האלכוהול שלא נצרך חזרה ולקבל את כספכם חזרה.
הכי חשוב בכל הנוגע לאלכוהול בחתונה זה לשים לב לכמות האלכוהול המוגשת לאורחים ובמיוחד לכם החתן והכלה,האורחים עלולים להשתכר, זה מראה ממש לא מלבב ובמצבים קיצוניים של שכרות זה גם עלול להביא למוות בתאונת דרכים בדרך חזרה מאירוע שלכם, כדאי להחליף מילה עם הבר לפני האירוע ולהסב את תשומת ליבו לכך, אם לא אתם עצמכם אז נציג מטעמכם.
על אחת וכמה וכמה זה נכון לגבי הזוג עצמו, אסור לשתות על בטן ריקה, כי אז פשוט משתכרים וזהו, הלכה החתונה, כל כך הרבה זמן של ריצות השקעה, אנרגיות ורגשות יורדים לטימיון בגלל התנהגות בעייתית מבחינת אלכוהול, אישית ראיתי לא מעט זוגות או לפחות אחד מבני הזוג שנפל שדוד מייד אחרי תחילת הריקודים. כמובן שזה גורם למי שמשתכר החתן או הכלה להפסיד את המוסיקה לחתונה ומה שקורה לעיתים קרובות זה גם די הורס את החתונה. אם אתם בכל זאת שותים שתו בזהירות, לאט לאט, על בטן מלאה ולא על בטן ריקה, אם אתם בדרך כלל לא שותים אז כדאי מאוד לא להתחיל עם זה דווקא ביום החתונה שלכם. מצאו לכם הזדמנות אחרת לכך זה בהחלט עדיף.כך תהנו גם מהחתונה וגם מהמוסיקה לחתונה שלכם
בהצלחה.דותן סופר.