תאילנד - גבולות וגיאוגרפיה
תאילנד ממוקמת בדרום מזרח אסיה ושטחה הוא 514,000 קמ"ר. ואורך קו החוף שלה הוא 3,219 ק"מ. תאילנד גובלת במערב ובצפון-מערב במיאנמר (בורמה), בצפון-מזרח ובמזרח בלאוס, בדרום-מזרח בקמבודיה, בדרום במפרץ תאילנד שבים סין הדרומי ובמלזיה, ובדרום-מערב בים אַנְדמַן.
תאילנד - חלוקה גיאוגרפית:
תאילנד נחלקת לארבעה אזורים גיאוגרפיים: בדרום תאילנד יש רצועה ארוכה וצרה, המשתרעת בחלק הצפוני של חצי האי המלֶאי כשמסביבה איים רבים, חלקם מתויירים מאוד. זהו אזור הררי ומיוער ברובו. צפונה לשם משתרע המישור המרכזי הפורה, שבו מצויה הדלתא של נהר מֶנָם. בצפון-מזרח תאילנד משתרעת רמת קוראט, החולית ברובה. בצפון תאילנד מתנשאים הרים, ובהם הפסגה הגבוהה ביותר בתאילנד, הר אינתנון (2,585 מטר מעל פני הים).
דגל תאילנד:
דגל תאילנד מורכב משלושה צבעים אדום, כחול ולבן, כאשר לכל אחד משלושת הצבעים משמעות חשובה.
הצבע הלבן- מסמל את הטוהר של הדת הבודהיסטית, הצבע הכחול- מסמל את המלוכה בתאילנד והצבע האדום- מסמל את דמו של העם התאילנדי. את הדגל מניפים מעל כל בנייני הממשלה והמבנים הציבוריים בתאילנד מדי בוקר בשעה 8:00 ומורידים אותו בשעה 18:00.
סמל תאילנד:
סמל מדינת תאילנד הוא עוף הגארודה: עוף מיתי, שחציו אדם וחציו ציפור, שמקורו במיתולוגיה ההינדואית והבודהיסטית והוא מוכר כמלך הנשרים (או מלך העיטים). הגארודה מסמלת את הבודהיזם וההינדואיזם וגם את משפחת המלוכה.
תאילנד - דת:
הדת המרכזית בתאילנד היא הבודהיזם - 90% מאוכלוסיית תאילנד שייכים לפלג זה של הדת.
שאר האוכלוסיה בתאילנד מורכבת ממוסלמים, נוצרים והינדואים, כאשר כולם נהנים מחופש דתי.
הדת הבודהיסטית מהווה גורם חשוב בחיי היום יום בתאילנד. מרכזי החיים החברתיים חיים סביב המקדשים ורבים מושבי תאילנד מתרגלים מדיטציה. בנוסף, קיימת הערכה רבה לנזירים בכלל ולנזירים בוגרים בפרט.