בוודאי שמתם לב שבשנים האחרונות רבים מאיתנו משתמשים יותר ויותר במוצרי עץ. פרגולות, פרקטים, דקים ואפילו כאלה שהם דמויי עץ. מוצרי העץ משתלטים על העיצוב של הבית שלנו מהפרקט בסלון ובחדרי השינה ועד הפרגולה בחצר. במאמר הבא נבדוק כמה זה יעלה לנו ומה הם העיצובים והחידושים בתחום.
הפרקטים לא היו פופולארים כל כך עד לפני עשר שנים. המהפך שקרה בתחום הפרקטים, נעשה בשל הצורך של האנשים לחוש את החום המועבר דרך רצפת העץ. זה יוצר תחושת חמימות בבתים, זה מכניס מעט את הטבע הביתה.
"ישנם היום שני סוגים של פרקטים" מסבירה מנכ"לית חברת גאלרי."ישנם פרקטים שנקראים פרקט למינציה - פרקטים סינתטיים, וישנם פרקטים אמיתיים שלמעשה הם מיוצרים מעץ אמיתי.
"ההבדלים באיכות בין הפרקטים הסינתטיים, מתבטאים בעיקר באיכות הצילום של העץ המודבר על גבי הפרקט" ישנם פרקטים סינתטיים בהם התצלום נראה פחות טוב ולכן עלותם היא נמוכה יותר. עלות פרקט סינתטי באיכות בינונית היא כ-100 שקלים למטר מרובע. לעומת זאת, על פרקט למינציה בעל איכות צילום גבוהה יותר תשלמו הרבה יותר."
פרקט מעץ אמיתי מיוצר מעץ אלון. האלון הטבעי הוא מטבעו צהבהב, והאנשים רבים מעדיפים לקבל את הפרקטים שלהם בגוונים רבים. מחיר הפרקט מעץ אלון אמיתי נע בין 250 שקלים עד 300 שקלים למטר מרובע.
מחיר הפרקטים יכול להיות יקר מאד, ולא כל אחד יוכל להרשות את זה לעצמו. מה שיכול להוזיל את עלות רכישת הפרקטים, זה התקנת הפרקטים לבד, באופן עצמאי. כמובן שיש לעבור הדרכה קצרה קודם ההתקנה, אך החיסכון הינו די משמעותי.
בישראל יש היום סוגים רבים של עצים מהם מפיקים את הפרגולות, הפרקטים והדקים. לכל מטרה יש את סוג העץ וצורת החיתוך המתאימים לה. כאשר אנשים מרצפים את ביתם ברצפת עץ, פרקטים, הם אוהבים בדרך כלל להמשיך עם זה גם מחוץ לבית, בשימוש בדקים. הם מחפים את החצרות בדקים, מצפים את מעטפת הבריכה עם דקים. השילוב של העץ עם המים הכחולים והירוק יוצר הרמוניה מושלמת ומדהימה ביופייה.
את הדקים האיכותיים מייצרים בעיקר מעץ האורן ומעץ האיפאה. קיימים בשוק חיקויים רבים בעיקר לעץ האיפאה, משום שהוא עץ יקר יחסית. מחיר מטר רבוע של דק מעץ איפאה הוא כ- 350 שקלים. אותו גודל של דקים מעץ אורן יעלה כ- 150 שקלים. אורן הוא עץ שבמשך הזמן עלול להוציא שרף, או קוצים קטנים, והוא גם עץ רך יחסית. מה שהאיפאה הוא עץ חזק מאד ונשאר אחיד ויפה למשך שנים ארוכות. דוגמא לדקים מעץ איפאה, זהו הסיפון בנמל תל-אביב. תנאי שטח קשים לעץ, אך הדקים הללו שורדים כבר זמן רב מאד.