מוסיקה לאירועים | שרית חדד
בסדרה של מאמרים בנושא המוסיקה לאירועים, אנתח את נושא המוסיקה לאירועים בהיבט אישי של זמרים וזמרות ישראלים ואחרים לאורך הקריירה המוסיקלית שלהם, תוך ציון נקודות משמעותיות והתבוננות על הדרך בה הם השפיעו על המוסיקה בארץ בכלל ועל המוסיקה לאירועים בארץ, בפרט.
הראשונה שבחרתי לכתוב עליה, היא שרית חדד. בוודאי אתם תוהים למה דווקא שרית חדד נבחרה להיות הראשונה עליה אכתוב בסדרה זו, התשובה לכך פשוטה. קשה למצוא בארץ וגם בעולם, זמרת כל כך פופולארית שהביאה בשיריה כל כך הרבה מוסיקה עם כוח נשי כמו שרית חדד, אולי לגבי מוסיקה בעולם כולו או בעולם המערבי יהיה זה מופרז לקבוע קביעה כזו, אבל בישראל היא ללא ספק למיטב הבנתי גדולת הזמרות שהביאו במוסיקה שלה, כוח נשי, מסרים פמיניסטיים בלתי מתפשרים ועם זאת צברה לאורך השנים פופולאריות עצומה כמעט בכל הרבדים של החברה הישראלית.
שרית חדד שייכת לדור הבניים של המוסיקה הים תיכונית הדור שבא אחרי פורצי הדרך לפחות בקנה מידה המאג'ורי של כמויות הקהל האוהב: בין זמרי הדור הזה אפשר לציין את זהר ארגוב ואת חיים משה, כמובן שהדעות על מי פרץ מה ומתי יהיו חלוקות אך במאמר זה אני מביא כמובן את דעתי האישית. יחד איתה עלה אייל גולן, ליאור נרקיס וקובי פרץ מעט אחריהם והדור האחרון העכשווי שבעצם השתלט לגמרי על תעשיית המוסיקה לאירועים בארץ בשפה העברית דודו אהרון, משה פרץ,אילן נורי.
אי אפשר לכתוב שום דבר על הקריירה של שרית חדד בלי לציין את המפיק האגדי שלה אבי גואטה, שהיה המנוע מאחרי ההצלחה שלה בתחילת הדרך גם באמצע הדרך וגם עכשיו, היא החלה לצבור מעריצים, עוד כשבגלגלצ לשמוע שיר של מוסיקה ים תיכונית היה דבר נדיר כמו גשם באמצע אוגוסט והיחידים שהשמיעו אותה היו או בגטאות מוסיקליים ברדיו, או בתחנות פירטיות ייעודיות, כמו גלי הים התיכון שאליקו שכולנו מכירים מרדיו 91 שידר בה כילד.
שרית חדד הביאה איתה שירים ים תיכוניים שהיו להיטים אחד אחרי השני, את הפריצה שלה למרכז עשתה עם שיר הילדים חברים בכל מיני צבעים, אבל אף אחד לא ייקח ממנה את היותה נושאת הדגל של המוסיקה הפמיניסטית בארץ.
יאללא מוטי לך הביתה, תלך כפרה עליי, קצת משוגעת, חגיגה, בא לי לא בא לי, שהיו להיטים היסטריים אבל ללא ספק הביאו איתם מסר ברור של עצמאות נשית, של רצון לשים את הגבולות הנשיים שלה בלי להתחשב בחברה, בלי להתחשב במוסכמות, שמביאות את האישה לכניעה לתכתיב החברתי, בית, משפחה, חברה, חתונה, הדברים הבאנאליים והשגרתיים. כמובן שגם שרית חדד שרה שירים שמאדירים את הגבר אתה תותח לדוגמא ועוד, אבל לא היתה עוד זמרת ששרה שירים כמו השירים המוזכרים לעיל ובטח לא עם כזו אהבה ופולאריות עצמוה בקרב הקהל הישראלי.
בתחום המוסיקה לאירועים, שרית חדד היתה לאורך השנים המקבילה של המלך החדש אייל גולן, וכל הזמן דאגה לפמפם להיטי רחבות שהרקידו רחבות ריקודים בכל חתונה, למרבה ההפתעה גם השיר שלה חגיגה היה להיט חתונות עצום ולא היתה חתונה כמעט בישראל שהושמעה בה מוסיקה ים תיכונית בלי השיר הזה כשהוא יצא למרות הטקסט החבוי בו. היום שרית חדד ממלאת את קיסריה על בסיס קבוע ויש לה המון עוד לאן להתקדם בקריירה שלה, שמשהו פנימי אומר לי שתהייה מהארוכות והפוריות של זמר או זמרת בישראל. דותן סופר.