בית ספר לבישול מלמד את מקצוע הטבחות החל מהשלב הראשון ועד לרמת השף, בית הספר מעביר הדרכה עיונית במקביל להדרכה מעשית במקצועות הבישול ובנוסף לכך הוא גם מכין את הטבח לעבור את המבחנים הממשלתיים לקבלת תעודת שף.
לימודי הבישול נחשבים ללימודים לא פשוטים בכלל, כאשר הם מחולקים למספר רמות "סוג 1, סוג 2, סוג 3, סוג 4 ו-סוג 5" בכל שלב שנגמר הסטודנט צריך לעבור מבחן ממשלתי ולצבור ניסיון תעסוקתי כדי לעבור לשלב הבא.
בארץ ישנם מספר בתי ספר לבישול אשר מעבירים לימודים ברמה הגבוהה ביותר הן מבחינה מעשית והן מבחינה עיונית, את השיעורים מעבירים בדרך כלל שפים מקצועיים בעלי ידע וניסיון וניתן ללמוד גם בשיעורי בוקר וגם בשיעורי ערב במקביל לעבודה. האפשרות ללימודים אחרי צהריים חשובה מאוד לטבחים שרוצים להתקדם בדרגות הטבחות ולהגיע עד לרמה של שף תוך זמן קצר יחסית, מכיוון שכדי לעבור מרמה לרמה התעודה בלבד אינה מספיקה והטבח צריך גם לצבור ניסיון מעשי בעבודה במטבח.
רמת בתי הספר לבישול בארץ היא כמעט אחידה בין בתי הספר השונים, לכן השיקולים של המחיר ושל החומר הנלמד מהווים את הבסיס להחלטה באיזה בית ספר ללמוד וכמובן שגם השיקול של קרבה למקום המגורים או למקום העבודה הוא שיקול חשוב מאוד.
אם אתם מעוניינים להפוך את הבישול לקריירה לכל דבר ועניין, הלימודים בבית ספר לבישול יתנו לכם את הכלים לעשות זאת, אבל בנוגע להצלחה הדבר תלוי בעיקר בכישרון ובנחישות שלכם להצליח בתחום.
הלימודים עצמם בבית ספר לבישול נחשבים ללימודים מעניינים מאוד וההתנסות המעשית בהחלט ממלאת את כל הדרוש ומעניקה ניסיון רב, אשר מאפשר לטבח להתחיל לעבוד במטבח של מסעדה, בית קפה או בית מלון מיד לאחר שהוא מסיים את שלב אחד בלימודיו.
חשוב שתדעו - מדובר בלימודים לא פשוטים בכלל מבחינה פיזית, ובמקרים רבים ישנו גם את המימד של הזמן אשר יכול להשפיע מאוד על הכנת המנות, הלימודים בבית ספר לבישול מנסים להכין את הטבח ככל האפשר לעולם האמיתי ולכן הם מכניסים גם את המומנטים של ההצטיינות, המקוריות, עבודה פיזית קשה ועבודה תחת לחץ למשוואה.
סדנאות בישול בבית ספר לבישול של דן גורמה.