אולמות לחינה בארצנו הקטנטונת
את מי בא לך להזמין לחינה? ברוב המקרים האורחים של החינה הם האנשים שהכי קרובים לבני הזוג. המשפחה הקרובה מגיעה (משפחה גרעינית + דודה שרה והילדים) וחברים קרובים לבני הזוג. כאשר אנחנו מתכננים לחגוג את טקס החינה עומדת בפנינו דילמה לא מורכבת במיוחד, אך עדיין דילמה : האם כדאי להשתמש בשירות של אולם לחינה או ללכת על רעיון אחר, יצירתי יותר? אם מספר המוזמנים הוא מועט נראה מגניב לערוך את החגיגה בבית. בעבר הלא רחוק היה מקובל מאד לחגוג את החינה בבית של אמא. אם הבית עם חצר ומזג האוויר מתאים – עוד יותר טוב, אפשר להשתולל בחוץ. בבית רגיל של 100 מ"ר אפשר להכניס בקלות כ – 50 אורחים. אם ההורים גרים בוילה – עוד יותר טוב, אפשר להזמין חופשי משהו כמו 100 אנשים ואף יותר. צריך כמובן לשים לב שלא יהיה עמוס מדי. טקס חינה הוא טקס מאד אינטימי ( בגלל זה מוזמנים אליו רק האנשים הקרובים אלינו באמת), בעצם היותו כזה הטקס הוא אירוע מאד מרגש – לעיתים הטקס "עוקף" את החתונה בלי לאותת מבחינת ההתרגשות, השמחה והכיף.
נחזור לעינינו : אז איפה נחגוג? עוד לפני שנקבע איפה חוגגים אנחנו צריכם לבנות מעין תוכנית עסקית קטנה לכל דבר ועניין. אנחנו צריכים להחליט כמה תקציב יש לנו ואיך אנו מחלקים אותו בין הגורמים השונים, שיהיה לנו בסיס להתחלה נכונה. אני ממליצה בחום לשכור חברה להפקת חינה. כאשר חברת הפקה מנהלת לנו את העניינים אנחנו יכולים לישון בשקט ולדעת שהכול יבוצע על הצד הטוב ביותר. בקיצור, קיבעו תאריך שמקובל על שניכם, החליטו: חברת הפקות כן או לא? ותתחילו לרוץ כל הדרך לחינה. אפשר לערוך טקס מושקע ומרגש שייזכר לשנים ארוכות לאו דווקא בתקציבים גדולים. לגבי המיקום – אציג בפניכם שלוש אופציות ואת החשיבה תעשו כבר לבד:
הביתה לחזור...
אם ראשכם הקודח לא מאפשר מנוחה ובא לכם טקס חינה מחוץ לאולם, משהו שירגש אתכם ואת סבתא סופי – אז אפשר לחשוב על חינה בבית. לאו דווקא הבית שלכם. אם יש לכם חבר שמתגורר בפנטהאוז או דודה עם וילה ענקית הם בוודאי ייענו לבקשתכם להשאיל את הבית לערב אחד (תבטיחו מנקה מעולה לבוקר שאחרי והם יקפצו על המציאה). חינה שנערכת בבית, על גג הפנטהאוז, או בחצר היא לרוב מצומצמת ואינטימית יותר – אך זה לא מחייב במידה והבית גדול. המטרה היא ליצור אוירה נעימה ואינטימית ויחד עם זאת לוודא שלא יהיה צפוף או עמוס מדי. התאימו את מספר האנשים לגודל המקום בו יתרחש טקס החינה. יש לקחת בחשבון איפה עורכים את השולחנות לקייטרינג? איפה תמוקם רחבת הריקודים? האם הגישה נוחה לקייטרינג? באיזה איזור ייערך טקס החינה? טקס הענקת הזהב? כמו כן יש לוודא שהגישה נוחה אף לדי ג'י שמגיע עם ציוד לא מבוטל. דבר שמאד צריך לקחת בחשבון : שהשכנים (אולי בכ"ז תזמינו את שולה?) לא מתנגדים. הצד החיובי בשיקול של לערוך את טקס החינה בבית – זה הצד הכספי, תחסכו כסף . את הכסף שתחסכו תוכלו להשקיע בערב החתונה או בתחילת דרככם המשותפת כזוג נשוי. בכל מקרה, גם אם החלטתם ללכת על טקס חינה בבית מתוך אילוצים כלכליים ולאו דווקא מבחירה חופשית – תדעו כי גם פה תוכלו לערוך טקס חינה מרהיב, מדהים ומרגש,טקס שלא יהיה פחות שמח , ססגוני ועשיר מאשר באולם.
בא לך אולם – אך גרנדיוזי מדי????
יש מקומות המתוכננים ומעוצבים במיוחד לאירועים מעין אלה. חינה נכללת בהגדרה של אירוע קטן. המקומות הללו ערוכים במיוחד לארח "אירועי בוטיק" המיועדים לאירועים של עד 200 – 250 אורחים. אתם יכולים לבחור בין אולם קטן, גן אירועים יפה, מסעדה או אפילו וילה מרהיבה להשכרה. בכל אזורי הארץ יש מקומות כאלה אותם תוכלו למצוא בשפע בפורטל החינה הישראלי. במקומות האינטימיים הללו אתם ללא ספק תזכו ביחס חם וישיר מבעלי המקום. אם במקום לא כלולים שרותי קייטרינג תוכלו להזמין חברת קייטרינג ולבנות עמם תפריט לפי התקציב שלכם. חברת קייטרינג קטנה או שף פרטי יוכלו לעניין אתכם בעיצובי שולחן המותאמים למקום ולטעמכם האישי, סכו"ם ומפיות בהדפסים שונים ובכלל – אוירה שונה ממה שראיתם כשנכנסתם למקום באור יום... אוירה מעוצבת , מסוגננת – שלא תוכלו לקבל באירוע עצום כמו חתונה – אין מה לעשות האינטימיות עושה את שלה. בחתונה הכול די קבוע ומוגדר מראש. אם בחרתם לחגוג את החינה באולם הלוגיסטיקה תהיה פשוטה יחסית. האולם כיום, דואג כמעט להכול !!! איזה כייף. לא חשוב מאיזה עיר את/ה – יש כמעט בכל עיר אולמות לחינה המיועדים לחינות.
מסעדה מרוקאית – איך דודה אליס תתרגש...
ראיתם פעם מסעדה מרוקאית? הייתם באחת כזו? אכלתם.מממ... כמה טעים!!! ברחבי הארץ פזורות לא מעט מסעדות מרוקאים טובות ואם אתם נמנים על העדה- מה יותר טוב מלהושיב את דוד מוריס במסעדה שכזו? מסעדה מרוקאית אמיתית מאובזרת בריהוט מרוקאי אותנטי , ערבסקות ואומנות מרוקאית זה חלק מהנוף. בדרך כלל גודל המסעדה מותאם לאירוע של עד 200-300 מוזמנים. הייחוד של המקומות האלה הוא באווירה האוטנטית המקורית ששרויה שם. התפאורה המרוקאית המדהימה ביופייה, הריהוט המסוגנן בעיצוב הכה – מיוחד והמסוגנן, הכלים המרוקאים המרהיבים – כל אלו גורמים לאורחים לחוש כאילו נכנסו דרך שער ל"מרוקו הקטנה" – האורחים נכנסים מיד לאווירה מסורתית ומסוגננת בחלק מהמסעדות קיימים מלכתחילה אוהל החינה , פינות מופלטה, תה , מגשים של מתוקים. במסעדות המרוקאיות לרוב חלק מהתפאורה זה כל המ שהזכרתי עד כה ועוד שטיחונים וכריות מיוחדות, מקום מיוחד מעוצב כליל לטקס החינה עצמו... בקיצור, משהו אחר, מלבב ומעשיר. בעלי המקום של המסעדות המרוקאיות הללו עובדים בדרך כלל עם מפיקים וזמרים מיוחדים לחינות ולכן יוכלו להוזיל את העלות הכספית.