בכל רשת מחשבים בדף הראשון, בעיתונות ובטלוויזיה...??? דג הזהב הוא האחרון שיודע שהוא חי במים: אנו מותקפים ומופגזים במידע חדשותי בכל שעות הערות שלנו, אנו מתעוררים לחדשות ולעיתים גם נרדמים איתן וזה נראה לנו טבעי ונכון במקרה הטוב, במקרה הפחות טוב אנו לא מסוגלים להתנתק, חייבים את רצף המידע נון-סטופ ללא הבחנה של עיקר וטפל .בואו נעצור לרגע וננסה להבין מה החדשות תורמות לנו, מה התועלת האישית שלנו מזרם בלתי פוסק זה של מידע?
האם זה מועיל או אולי מזיק?
למה אנו נוטים לתת לזה להציף אותנו כל הזמן?
מה זה אומר עלינו?
האם החדשות טובות או רעות? האם חדשות טובות הן הרוב או שהאסונות, התאונות, הפשעים והצרות מהווים חלק מרכזי בחדשות?
פתח עיתון ,חפש חדשה טובה.
מצאת? אני בטוחה שהתאמצת למצוא, בר מזל אתה, שמצאת.המוח של בני אדם ניזון מריגושים, חדשות הן ריגוש למוח, במיוחד חדשות רעות, ככל שחולפות השנים המוח תובע את שלו-יותר חדשות, יותר סרטים אלימים, יותר סרטי אימה, כל המרבה הרי זה משובח למוח.כאשר המוח עסוק בדברים אחרים- בעשייה, בתרומה,ביצירה, במחקר, אין הוא משועמם דיו על מנת להיות פתוח לחדשות. אתם מכירים את התופעה שכשיש תאונה אז בנתיב האחר, הנגדי, יש פקק תנועה? המוח שלנו רוצה לדעת מה קרה, אבל אם אנו עסוקים באותו רגע במשהו שממש מעניין אותנו הרי שהפקק הזה נראה לנו לגמרי מיותר.
האם חדשות שרובן רעות הממלאות את ראשנו משפרות את איכות חיינו? האם אנו שמחים יותר, רגועים יותר, חשים נחת ואורך רוח כתוצאה מהחשיפה המתמדת הזו לחדשות?
קמנו בבוקר ליום חדש, ליום החדש יש את הריח שלו, את הצבע שלו, את התחושות שמביא עימו, את האפשרויות הגלומות בו.במקום להריח, לנשום, להסתכל על השמים והסביבה הקרובה אנו שוקעים לחדשות וכל היקר והמיוחד סביבנו נגוז, אנו ניצבים בפני עוד יום שנראה ומרגיש כמו אתמול וכמו מחר.
איפה הנקודה בה הבחירה שלנו באה לידי ביטוי?
כאן ועכשיו, אם לא נקבל כמובן מאליו את ההפגזה של האינפורמציה ונבין שאנו מחליטים, אנו האדונים של נשמתנו, אנו בוחרים את המזון החומרי והמחשבתי והרעיוני עבור עצמנו. האם היינו מסכימים לאכול כל תבשיל שמוגש לנו מבלי לדעת מה מרכיביו, אולי יש בו נזק?מאד קשה לנו לאכול מאכל אם איננו מזהים את מרכיביו, ומדוע שיהיה זה שונה בבואנו לזון עצמנו במחשבות, רעיונות ורגשות ???
אנו יכולים להחליט שאנו הבוחרים את התכנים שנכנס לתוכנו ואת הזמן הנכון והמתאים לנו לקבלם .
מתי עדיף לא להיחשף לחדשות?
בשעות הבוקר, המערכות שלנו עדיין מתעוררות לפעולה וזה הזמן להתחבר ליום חדש שהגיע ולא להיות מוסחים ע"י חדשות, עדיף לדחות אותן למועד מאוחר יותר בו נהיה ערניים ואז גם הבחירה מה טפל ומה חשוב תהיה מאוזנת ונכונה יותר עבורנו.בלילה לפני השינה, אנו במצב של טרום שינה, מאד חשופים וחסרי הגנה של המודעות שלנו. בנוסף, בלילה מתבצעים ניקיון וסדר בכל הרשמים שצברנו במשך היום.חדשות לפני השינה מעמיסות על המערכת, השינה תהיה פחות איכותית, נתעורר בבוקר שלמחרת עייפים יותר עם החדשות של אמש, איזה בזבוז...
חדשות כדאי לבחור לקבל באמצע היום, במצב של ערות מלאה ובמודעות ובתשומת לב. כדאי להגיב כלפיהן, להיות פעיל ולא סביל, אפשר לשוחח עם אדם אחר או עם עצמנו בגינן, כך לא יכנסו באופן אוטומטי לעמקי נשמתנו.
המלצה
אפשר לעשות "תרגיל" קטן:התנתק ליום- יומיים לחלוטין מכל מידע חדשותי, לאחר מכן לבדוק אם חלה התמוטטות סביבנו או בנו. אנשים חוזרים וטוענים שבמדינה כמו שלנו רבת התרחשויות אי אפשר לחיות ללא חדשות.החדשות, לעומת זאת, ממשיכות לחיות גם בלעדינו.
בנוסף, תמיד יהיה מי שיעדכן אותנו במה שחשוב לדעת, אין אפשרות להיות מנותק לגמרי כך שאפשר בהחלט להרפות, לתת יותר תשומת לב לחיים שסביבנו, לאנשים, לטבע, לעצמנו והאמינו לי, החדשות החשובות לא יפסחו עליכם.(אתם מוזמנים לנסות, זה עובד).
חשיפה לחדשות-הכרח או בחירה או
איך ניתן לצלוח את החשיפה לחדשות בשלום?
איך לחיות בשמחה ושלווה בארץ בה החדשות הן לחם חוקינו מתחילת היום ועד תומו בכל שעה עגולה,