בערך חמישים אחוז מבין תלמידי התיכון מסיימים את לימודיהם ללא תעודת בגרות. חלק גדול מביניהם בוחרים בסופו של דבר להשלים את בחינות הבגרות ולהרוויח את התעודה בהזדמנות מאוחרת יותר, בין אם מהרצון למצוא עבודה טובה, או להתקבל ללימודים במוסד להשכלה גבוהה.
השלמת בגרויות – מהן המכשלות בנושאים השונים?
בגרות במתמטיקה – מעולם לא הצלחת למצוא את הקשר בין פונקציות טריגונומטריות לחיים האמיתיים ואמרת שלא נראה לך שאי פעם תרצה להיות מתמטיקאי? הסימן המתמטי שמשמעותו 'דומה ל' תמיד נתן לך את ההשראה ללכת לתפוס גל ולא למצוא פתרון של בעיית גיאומטריה אוקלידית? כמוך יש עוד רבים נוספים, כאשר בראש משלימי הבגרויות הם אלה שמשלימים בגרות במתמטיקה.
בגרות באנגלית – אנגלית קשה שפה, במיוחד בגלל שהיא כל כך שונה מהעברית שבפי כולנו. למי יש סבלנות להתחיל ללמוד שפה חדשה כשיש עולם כזה גדול מחוץ לכותלי בית הספר. הבעיה היא שאוכלוסיית העולם הגדול הזה ברובה דוברת אנגלית, ושמשרד החינוך רואה את הוראת השפה הזרה הזאת כתנאי בסיסי לסיום הלימודים...
בגרות בלשון – נכון, לא כל פעם שפותחים את הפה מנתחים מהו שורש הפועל במשפט, או חושבים על אופן ניקודה של כל מילה, אבל אם השפה הרשמית של רוב האוכלוסיה במדינת ישראל היא עברית, יש צורך להכיר אותה יותר לעומק.
בגרות באזרחות – אזרח טוב לא ממלא פקודות רק כי אמרו לו, אזרח טוב מנסה להבין את המשמעות שמאחורי החוקים והערכים שמנחילה לו החברה מגיל צעיר. לא ניגשתם לבגרות באזרחות? ניגשתם ולא עברתם? בואו להשלים את הבגרות באזרחות ולהעמיק את הידע שלכם בנוגע למדינת ישראל והעקרונות שעל בסיסם היא נוסדה.
בסופו של דבר, ניתן לעבור את החיים ללא תעודת בגרות מלאה, אך האמת הפשוטה היא שהדרך נעשית פשוטה יותר כאשר יש את אותו מסמך חתום ביד. לכן השלמת בגרויות היא דבר שנתון לבחירה, אבל ברוב המקרים מתברר שזוהי הבחירה הנכונה.
למאמרים נוספים בנושא השלמת בגרויות ולימודים היכנסו לאתר http://www.bgt.co.il/