גלאי וילון פנימי מותקן קרוב לחלון או דלת ויוצר מסך (כמו וילון) המתריע על כל הפרעה. יתרונו של גלאי וילון פנימי על פני גלאי נפח פנימי הוא בכך שהוא מאפשר תנועה חופשית בחדר בעוד אותו פתח מוגן מחדירה חיצונית.
חסרונו של גלאי הוילון הוא שיש להתקינו בכל קיר בו יש חלונות. כלומר בחדר אחד בו יש שני חלונות על קירות שונים יש להתקין שני גלאי וילון, ביחס לגלאי נפח אחד פנימי שיחלוש על כל החדר.
גלאי הוילון יקר בעשרות שקלים בודדות מגלאי נפח.
גלאי נפח פנימי דיגיטלי מיועד לתפוס חלל פנימי של חדר בבית בטווח של כ- 10 מטר ובזווית של 90 מעלות. באופן סטנדרטי, כתוצאה מדרישה של חברות הביטוח, בכל בית יש להתקין גלאי נפח בחדר הורים, מסדרון חדרי שינה ובסלון והמטבח (לרוב גלאי אחד מספיק לשניהם). גלאי הנפח, שלמעשה הוא גלאי תנועה, מפעיל את האזעקה כאשר יש שינוי של טמפרטורה בחדר, מאחרו והא מתבסס על קרני אינפרא אדום. משום כך במידה והושאר חלון פתוח בחדר בו מופעל גלאי, רוח חמה או קרה תפעיל את האזעקה, וזו לא תחשב אזעקה שווא. נקודה בעייתית נוספת בתכנון המתבסס בלבד על גלאי נפח פנימיים היא שלא ניתן להכנס לחדר בו מופעל גלאי כזה. לכן מפעילים את האזעקה בצורה סלקטיבית והגלאי יופעל בחדר הורים לדוגמה, רק כאשר ההורים מחוץ לבית. היתרון הגדול של תכנון המתבסס בלבד על גלאי נפח פנימיים הוא במחיר הנמוך. קהל עיד זה לרוב מאופיין בצורך לעשות אזעקה רק משום שחברת הביטוח חייבה זאת ולא לשם בטחון המשפחה והרגשת הבטחון הכללית בבית. הגלאי הדיגיטלי של GSN נחשב לאחד האיכותיים ביותר הנמכרים כיום בארץ למרות שמחירו יחסית נמוך. כמו כן, יש גלאי נפח המתעלם מכלבים וחתולים הנקרא גלאי נפח פט.
גלאי וילון "חץ" של חברת אלקטרוניקס ליין
ה"חץ" שולח שתי מניפות מקבילות של אינפרא אדום כאשר אחת קרובה לחלון והשנייה קרובה לפנים החדר.
כאשר גנב פורץ את החלון הוא חוצה את מניפה הקרובה לחלון ומפעיל מיד את הסירנה, אך אם אחד מבני הבית חוצה לכמה רגעים את המניפה הפנימית ואח"כ את החיצונית הסירנה לא תופעל.
כך גלאי החץ מאפשר גם הצצה מחוץ לחלון כאשר האזעקה מופעלת וגמישות גדולה של תנועה.