העניין האקדמי ופחות על הצד של הכשרה פרקטית, ולכן באוניברסיטאות לומדים כל מיני מקצועות לא פרקטיים, ובנוסף גם בהכשרות הפרקטיות יש יותר דגש על הצד התיאורטי.
שכר הלימוד באוני' מסובסד על ידי המדינה, ועל כן עומד כרגע על כ-8500 ש"ח לשנה.
*מכללה - אחד מן המוסדות המוכרים על ידי המועצה להשכלה גבוהה, שזכאי להעניק תואר ראשון ולעיתים מסוימות גם תואר שני, אך לא דוקטורט. המכללות שמות דגש גדול יותר על תחומי לימוד מעשיים (משפטים, מחשבים, הוראה וכד'), וכמעט ואין בהן אפשרות ללמוד תחומים תיאורטיים לגמרי. מאחר והן חדשות יותר, המכללות באופן גורף כאילו פחות "נחשבות" מן האוניברסיטאות, אולם בתחומים מסוימים מכללות מסוימות הן מעולות, והיוקרה שלהן עולה כל הזמן.
ישנם שני סוגים של מכללות בגדול: מכללות פרטיות (כמו המרכז הבינתחומי) בהן שכר הלימוד מגיע לכ-30,000 ש"ח בשנה (אם כי יש מלגות), ומכללות מסובסדות על ידי המדינה, שבהן שכר הלימוד הוא שכר לימוד אוניברסיטאי.
למיטב ידיעתי המכללות המתמחות אך ורק בהכשרת מורים הן מכללות מסובסדות, אולם ייתכן ואני טועה בעניין זה.
* שלוחות של אוניברסיטאות מחו"ל: אני מכלילה אותן כאן מאחר ואנשים נוטים לבלבל אותן עם מכללות או אוניברסיטאות. שלוחות של אוניברסיטאות מחו"ל (למשל שלוחת אוניברסיטת דרבי), אינן מעניקות תואר המוכר על ידי המל"ג. התארים שלהן בעייתיים בגלל שיש איתם כל מיני בעיות פיקוח לגבי הרמה. זה לא אומר שאסור ללכת ללמוד שם, אבל צריך להיות מודעים לעובדה שהעובדה שקוראים לזה "אוניברסיטת דרבי" אינו אומר שזוהי אוניברסיטה, ובמידה רבה גם לא מדובר על מכללה
אוניברסיטאות מיכללות ובתי ספר מקצועיים :
מכללת קיי באר שבע
בית ספר לאנגלית WallStreet
אתר מוביל המשווה בין מחירי פסיכומטרי בכל הבתי-ספר בארץ